Update: Man kapt arm af van andere man

Update: De politie van Sipaliwini kreeg op zondag 13 november melding van een kappartij in het Antinogebied. Volgens de melding moet een man een andere de linkerarm hebben afgehakt.
Het Regio Bijstand Team Oost dat gestationeerd is in het gebied werd ingeschakeld. Onderzoek wees uit dat de 30-jarige Burgey P. overeen was gekomen met Juan Pablo M. dat zij samen in het klein aan goudwinning zouden doen.

Bij de eerste winning werd de opbrengst eerlijk verdeeld. Bij de tweede keer is afgesproken dat een deel van de opbrengst voor voeding zou dienen en is het andere deel door Burgey bewaard.

De mannen werkten samen door en verdeelden de opbrengsten. Op een gegeven moment vroeg Juan Pablo naar zijn deel van de opbrengst welke door zijn werkpartner was bewaard. De mannen kregen een woordenwisseling nadat bleek dat Burgey niet van plan was om Juan Pablo zijn aandeel te geven.

Volgens verklaring van Juan Pablo pakte Burgey een houwer en ging hem daarmee te lijf. Hij bracht hem letsels toe aan zijn linkerarm. Ook liep hij een armfractuur op. Naar zijn zeggen pakte hij toen ook een houwer e hakte op Burgey in.

De linkerarm van Burgey werd eraf gehakt. Voor de komst van de politie is Burgey door familieleden afgevoerd naar de Franse kant voor medische behandeling met achterlating van de afgehakte arm. Naderhand is doorgegeven dat hij is overgevlogen naar Cayenne voor specialistische behandeling.

Juan Pablo die een legale status heeft, is door de politie aangehouden en overgebracht naar Paramaribo. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is hij in verzekering gesteld. De arm van Burgey is opgeborgen in het mortuarium


 

De politie kreeg zondag 13 november een melding betreffende een kappartij in het Lawa-gebied. Ter plaatse aangekomen trof de politie op het plaats delict een deel van een arm aan. Het slachtoffer was toen al afgevoerd.

Hij was overgevlogen naar Cayenne voor medische behandeling. Het motief van deze kappartij is een oude vete. De mannen werkten samen in het goudveld en op een gegeven moment is er een ruzie ontstaan die hoog is oplaaide, waarbij beide mannen gewapend met houwers elkaar te lijf zijn gegaan.

img_6101

De 42-jarige verdachte, R. P., heeft daarbij de arm van de andere afgehakt. In het belang van het verdere onderzoek is de Dominicaan R.P. aangehouden en in verzekering gesteld. Over de gezondheidssituatie van het slachtoffer is nog niets bekend.
Bron| DBS**
FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.