Redactie: Directeur asielopvang verdacht van veelvoudig misbruik

De 51-jarige Nederlander Paul van M. staat in Duitsland voor de rechter vanwege verkrachting van een 22-jarige Syrische asielzoekster. Van M. was directeur van een asielopvang in Duitsland ondanks het feit dat hij al zo’n 20 keer eerder veroordeeld is.
Hoe kan het zijn dat iemand die al circa 20 keer veroordeeld is, onder meer voor seksueel misbruik, het toch schopt tot directeur van een asielopvang? Die vraag blijft vooral hangen bij de volgers van de rechtszaak tegen de 51-jarige Paul van M.
De man was tot februari directeur van een asielopvang in het Duitse Finnentrop-Heggen en wordt verdacht van viervoudige verkrachting, lichamelijke mishandeling en schade berokkenen aan de gezondheid. De Nederlandse vijftiger zou de Syrische twintiger tussen januari en april bij hem thuis in het Duitse Meschede meermaals hebben verkracht en zit hiervoor sinds juni in voorarrest zit.


,,In de aanklacht staat ook dat de Syrische zwanger is geweest van de Nederlander,” verklaart Johannes Kamp van het Landgericht Arnsberg tegenover deze krant. ,,De aanklacht beschrijft ook dat uit een DNA-test blijkt dat hij de vader was.” Verder staat te lezen dat hij haar met geweld zou hebben gedwongen seksuele handelingen uit te voeren en zich ten onrechte als medisch dokter voor zou hebben gedaan.

Het vreemde aan de zaak is dat Paul van M. al circa 20 keer eerder is veroordeeld. ,,Zeventien keer in Nederland, twee keer in Duitsland en één keer in België,” verklaart Kamp. ,,De zaak in Nederland ging om seksueel misbruik.”

De rechtbank sprak hem destijds vrij van verkrachting van zijn vriendin, omdat er te weinig bewijs zou zijn dat hij haar tegen haar zin in tot seks gedwongen had. Verder is hij eerder veroordeeld voor onder meer: vervaardiging van verdovende middelen, heling, valsheid in geschrifte, diefstal en witwassen.
Bron: AD**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis