Anoniem Suriname: Ik wil niet met hem trouwen

Lieve Familienieuws, ik ben Astra ik ben 19 jaar en ik heb al vriend. We zijn beiden Hindustaans. We wonen in Suriname. Maar hij is muslim. Zijn familie is muslim.

[quads id=1]

Ik ken hem nu ongeveer een jaartje en we hebben tegen elkaar gezegd dat we gaan trouwen. Hij heeft ook al met me geslapen. Hij zegt dat hij van me houdt. En met mij wil blijven de rest van zijn leven. Hij heeft zijn familie pas verteld dat hij met mij wil trouwen. Hij is trouwens ook pas 19 jaar.

[quads id=1]

Ik heb mijn familie nog niets gezegd. Ik twijfel. Ik denk niet dat ik met hem wil trouwen. Ik hou veel van Kries, maar ik hou niet van zijn familie. Ook omdat ze islamitisch zijn. Ik weet dat ze gaan eisen dat ik ook islamitisch wordt. Mijn familie is heel makkelijk en flexibel. Onze vrouwen kunnen gewoon werken en hoeven helemaal niet gesluierd. Ik zie dat de vrouwen in Kries zijn familie wel heel streng worden behandeld door hun mannen. Kries zegt dat hij niet zo is. Ik ga nog naar school en ik wil mijn studie afmaken en werken later. Soms zegt hij al dat hij later gaat werken voor ons gezin. En dat hij mij gaat verzorgen. Hij bedoelt het goed, maar het maakt me bang.

[quads id=1]

Ik hou van Kries, maar ik ben bang dat hij gaat veranderen. Hij zegt ook dat niemand mag weten dat we met elkaar hebben geslapen. Hij zegt dat het een schande is. Hoe kan hij dat zeggen. Hij houdt toch van me? En waarom maakt hij zich druk om wat andere mensen denken? Ik ben bang dat hij ook zo denkt. Hij zegt dat ik geen muslim hoef te worden maar onze kinderen wil hij wel zo opvoeden. Denken jullie dat dat gaat werken? Ik wil niet dat mijn dochters gesluierd moeten lopen.

ik-wil-niet-trouwen

[quads id=1]

Dus ik ook van Kries hou, maar ik denk dat het niet gaat werken tussen ons. Wat denken jullie?

Ik ben wel een beetje bang want Kries heeft gezegd dat hij me nooit meer gaat laten gaan en hij is zo jaloers. Hij vindt me zo mooi. Hoe moet ik hem zeggen dat ik niet meer met hem wil trouwen? De laatste tijd is hij alleen maar bezig met het huwelijk en met zijn geloof.

[quads id=1]

Terwijl een jaar geleden hij niets deed met zijn geloof. Wat moet ik doen? Helpen jullie mij aub?

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs