Redactie: 43-jarige Nederlandse moordverdachte is van Surinaamse komaf

De 43-jarige Souris R. uit Veghel, de tweede verdachte van de Posbankmoord uit 2003, kampt al jaren met grote psychische problemen. De uit een Surinaamse familie afkomstige man werd de laatste tijd regelmatig in verwarde toestand in het centrum van Veghel aangetroffen.
Vaak liep hij daar met een blik bier in de hand door de winkelstraten. Volgens sommige bronnen heeft de man ook een drugsprobleem, anderen zeggen dat hij dat probleem juist had overwonnen.
Souris R. werd woensdagmiddag aangehouden, nadat Boekelaar Frank S. zichzelf op het politiebureau had gemeld. Daar biechtte hij op dat hij in 2003 betrokken was bij de moord op Alex Wiegmink. De oplossing van de moord liet dertien jaar op zich wachten.

Strafblad
Afgelopen week kwam schot in de zaak toen bekend werd dat het coldcaseteam van de politie DNA-sporen had gevonden op een in de bossen bij Erp aangetroffen muts. Volgens de politie hebben beide verdachten een strafblad, wat de kans groot maakt dat de mannen in de DNA-databank zitten.

Souris R. komt uit een Surinaamse familie die al tientallen jaren in Veghel woont. Contact met zijn ouders en overige familieleden had hij nog maar zelden. Volgens een sleutelfiguur uit de Surinaamse gemeenschap in Veghel was de man ‘al jaren de weg kwijt’. Zijn ouders typeert ze als ‘fantastische mensen’. ,,We laten ze zeker niet vallen”.
Bron: AD**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis