Redactie: 18-jarige jongen doodgeschoten in Amsterdam

Een schietpartij bij een shishalounge in Amsterdam Oud-West heeft vrijdagavond aan één man het leven gekost. Twee anderen raakten gewond. De politie heeft een man die probeerde te vluchten gearresteerd.
De slachtoffers, alle drie mannen, zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. Eén van hen is aan zijn verwondingen overleden.
Een verdachte vluchtte na de schietpartij in een auto. Agenten wisten hem een paar straten verderop te overmeesteren en hebben de man op de Admiraal de Ruijterweg gearresteerd. Zijn auto is in beslag genomen.

De hulpdiensten kwamen massaal af op het incident vlakbij een shishacafé bij de hoek van de Ten Katestraat en de Hasebroekstraat.

’Louche figuren’
Ooggetuige Brit vertelt aan De Telegraaf dat ze aan het werk was in een koffiesalon toen ze vijf of zes schoten hoorde uit de richting van een shishalounge ’waar louche figuren komen’. Een klant maakte een opmerking over rotjes.

Plots zag Brit een wijkagent en een collega de hoek om rennen. „Daarna renden mensen schreeuwend de straat uit. Tegelijkertijd bleven andere mensen juist heel rustig. Ik twijfelde de hele tijd of er nu wel of niet iets ergs aan de hand was, maar voor de zekerheid heb ik de deur van de zaak op slot gedaan. Een paar minuten later kwamen er van alle kanten politie, brandweer en ambulances. Een klant van me merkte op dat het blijkbaar toch geen rotjes waren en hij dronk buiten nog rustig zijn koffie op”, aldus Brit.

Ook een andere jongen was getuige van het geweld op straat: “Ik zag drie gasten vechten, twee tegen een. De jongen die schoot, had daarvoor heel harde, rake klappen gekregen.” De buurtbewoner is ’heel erg geschrokken’. “Ook van mezelf. Ik wilde er nog tussenstappen om ze uit elkaar te halen. Stel je voor…”

Ooggetuige Robert, die onderweg was naar een film, zag twee mannen vechten. “Een man lag op de grond, de ander stond over hem heen gebogen.” Nadat de schoten waren gelost, renden beiden weg, vertelt de buurtbewoner. Gevraagd naar hoe ze eruitzien, zegt hij: “Het waren geen blanke mannen”. De getuige ging meteen de bioscoop binnen. “Weet jij veel waar die kogels allemaal heen gaan?!” Hij doet vrijdagavond zijn verhaal bij de politie.

De straat werd na de schietpartij urenlang afgesloten, waardoor meerdere mensen hun huis niet in of uit konden. De recherche doet onderzoek.
Bron:  Telegraaf**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis