Anoniem: Daarom wil ik geen man

Ik ben Jolanda ik ben 39 jaar. Ik heb geen kinderen en ook geen partner. Ik heb verschillende gehad hoor en stuk voor stuk zijn het klootzakken geweest. (Sorry FamilieNieuws voor mijn scheldwoorden)
Om maar iets te noemen, bijna allemaal lopen uit. Ik heb blakka mang gehad, djoeka en zelfs die Jampanesie had een vrouw thuis. Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Soms dacht ik, het ligt aan mij. Maar als ik die verhalen van mensen hoor. Dan zie ik dat ik niet de enige ben.

Mijn buurvrouw schreeuwt hoog en laag hoe der man niet uitloopt. Terwijl hij een kind heeft met een nicht van me. Ik ben half Hindustaans, mijn moeder was een creoolse en ik ben opgevoed bij de zus van mijn vader. Zij was buitenvrouw van een boeren man. Een knappe man met vele kinderen. Bij mijn tante had hij er 5.  Ze was altijd alleen en verdrietig. Echt zielig. Alleen maar om een man die haar gebruikte. Gelukkig had ze mijn vader om voor de kinderen te zorgen.

Ik was ook zo hoor, altijd verdrietig en deed alsof ik slachtoffer was. Maar nu niet meer hoor. Ik moet niets van mannen hebben. Ik vind het wel jammer dat ik nooit een kind heb gehad. Ik heb twee keren abortus gedaan omdat ik zwanger was van 1 van ze. Omdat ik ze niet als vader wil hebben voor mijn kinderen. Nee hoor. Ik heb die stress van mijn tante gezien. Niet voor mij

img_6037

Dus daarom lieve mensen wil ik geen man. Ik zeg het nu, want mensen vragen steeds. En nee, ik wil ook geen vrouw. Dus wanneer jullie een vrouw zien en ze heeft geen man, je hoeft der echt niet zielig te vinden. Liever vind je die vrouw zielig die getrouwd is met een man die zoveel vrouwen heeft.

vandaag de dag heb ik geen man maar ik heb ze niet nodig. Ik eet en ik drink en ik ben gelukkig. Geen hoofdpijn en geen stress. Het enige dat ik jammer vind is dat ik geen kind heb. Misschien  zal ik dat alleen nog een keertje proberen met iemand. Maar een man om samen te leven. Nee hoor. Dat nooit!!! Dit wilde ik gewoon vertellen FamilieNieuws. Ook voor vrouwen die dit probleem hebben. Gaat u het op Facebook zetten voor me? Ik ben benieuwd of meer vrouwen zo denken als mij.** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs
**FamilieNieuws.com publiceert familieberichten, relatieverhalen, nieuws en nog veel meer voor families in Suriname en Nederland. Wie is overleden, geboren, jarig of geslaagd? Beri, feestje, huwelijk? Hier vindt u alles.

Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.