Video: Man krijgt nieuw oor dat groeit op zijn arm


Een nieuw oor creëren klinkt onmogelijk, toch is het een team plastisch chirurgen in China gelukt. Patiënt Ji verloor zijn rechteroor vorig jaar bij een tragisch auto-ongeluk. Hij voelde zich erg ongelukkig en durfde niet meer over straat. Maar er is hoop: op dit moment groeit er een nieuw oor op zijn arm.
De doktoren hebben het kraakbeen van Ji in de vorm van een oor gesneden. Vervolgens hebben ze dat kraakbeen in zijn arm gezet en nu groeit er een dun laagje huid overheen. Naar verwachting is het oor over vier maanden klaar. Dan zal het aan Ji zijn hoofd worden vastgemaakt.
„Sinds ik mijn oor ben verloren, voel ik mij niet meer compleet”, zei Ji tegen de Chinese nieuwssite Huanqiu. „Als ik naar buiten ga, draag ik altijd een muts om de plek van mijn oor te bedekken, omdat ik bang ben dat ik anderen laat schrikken”, gaat de man verder.

Hij kijkt erg uit naar het moment dat het oor volgroeid is en geplaatst kan worden. „Ik ben de artsen erg dankbaar”, zegt Ji. Als de transplantatie succesvol verloopt, kunnen de artsen onderarmen vaker gebruiken voor het kweken van organen.
Bron: Metro**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis