Redactie: Koeltoeroe probleem of psychische stoornis?

winti Paramaribo

De vader van de verdachte Murwin T. wil dat zij zoon liever door de rechter in vrijheid wordt gesteld, zodat hij cultureel kan worden behandeld voor zijn psychische stoornis. De zoon moest zich dinsdag voor de groene tafel verantwoorden, omdat hij eerder dit jaar voor de zoveelste keer enkele autoruiten en andere spullen van zijn buren heeft kapotgeslagen.
Zowel de vader als raadsman Kries Bhoendie vertelde de rechter dat een broer van de verdachte eerder ook aan schizofrenie leed en door een zekere geneesheer in het binnenland was behandeld. De vader is ervan verzekerd dat zijn zoon ook door dezelfde persoon kan worden genezen. “Als hij blijft opgesloten, kan hij de nodige hulp niet krijgen”, zei de advocaat aan kantonrechter Dinesh Sewrattan. Openbare aanklager Rayshree Koendan kon zich echter niet terugvinden in het verzoek van zowel de vader als de raadsman, omdat de verdachte volgens haar voor de vijfde keer in verzekering is gesteld voor een soortgelijk strafbaar feit.

De magistraat vond echter dat de moeder van de verdachte eerder heeft aangegeven dat Murwin reeds vier jaren onder behandeling was van de psychiater. Op basis van deze verklaring vond hij dat de familie toen al de ruimte had de verdachte naar de geneesheer te brengen. Bovendien vond hij dat de familieleden van Murwin eerst alle schade aan de benadeelde moeten vergoeden alvorens hij een beslissing kan nemen om de voorlopige hechtenis van de verdachte op te schorten. Vooralsnog is in afwachting op het psychiatrisch rapport deze zaak uitgesteld naar 22 november.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis