Redactie: Dronken man steekt eigen huis in brand

Het gezin H. is afgelopen zaterdag dakloos geworden. De vrouw des huizes, Rampatie, was op die bewuste middag niet thuis. Zij was op bezoek bij haar dochter te Corantijnolder, Nickerie. Omstreeks 14.00 uur kreeg zij een telefoontje van haar buurvrouw dat haar woning, te Henar, in brand stond. Zij haastte zich naar huis. Toen Rampatie thuis arriveerde, was haar huis tot aan de grond platgebrand.
“Voor mijn aankomst had de politie mijn man Jiwanram reeds meegenomen naar het bureau. Hij heeft het huis in brand gestoken omdat hij zijn geld, SRD 100 ergens had verlegd”, vertelde Rampatie. Zij woonde samen met haar twee kleinkinderen en haar man in dat huis. “Elke keer wanneer die man dronk was het raak. Hij heeft eerder reeds twee keren gepoogd het huis in brand te steken en deze keer is het hem gelukt.”

Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met de regiocommandant van Nickerie, Wiedjaikoemar Oedit. Hij bevestigt dat de verdachte Jiawanram H. ter zake brandstichting op zaterdag in verzekering is gesteld. Rampatie heeft momenteel haar intrek genomen bij haar andere dochter die naast haar afgebrande woning woont. “Ik heb niets kunnen redden. Alles is in de fik verloren gegaan.”
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis