Anoniem: Mijn vrouw is jaloers op der dochter

Mijn vrouw Sarai zegt al jaren dat ik alles doe voor mijn meisje en niet voor haar.
[quads id=1]

Ik ben al zolang met Sarai

Ik vond dat ze zomaar dingen zei maar toch heeft ze gelijk. Maar mijn kinderen zijn afhankelijk van mij. Zo hoort het ook. Ik ben Ro, ik ben 48 jaar en al 20-zoveel jaren met Sarai. Onze dochter wordt binnenkort 21 ik kan niet anders zeggen dan dat ze een voorbeeld kind is.  We hebben een hele goede band en ze kan met alles bij mij komen.

Mijn zoon is 13. Het duurde 8 jaar voordat Sarai weer zwanger werd. Onze relatie stond op springen. We hebben medische behandelingen gedaan wat meer ellende opleverde dan iets anders. Uiteindelijk werd ze toch spontaan zwanger. Het was op een moment dat het helemaal niet zo goed ging tussen ons. Ik was op het punt om weg te gaan, maar ze smeekte me om het toch te proberen. Maar onze relatie is nooit meer hetzelfde geweest.
[quads id=1]

Ze zeurt elke dag

We wonen in Almere en mijn dochter gaat in Amsterdam naar de universiteit. Ik hossel hier en daar dus ik kon het mij veroorloven om haar een auto te geven toen ze in Amsterdam ging studeren. Mijn vrouw is daar heel boos over. Zij vindt dat ik haar verwen. Elke dag zeurt ze daarover. Ze is jaloers. Maar ik moet toch als vader voor mijn dochter zorgen. Ik wil niet dat ze werkt. Ik wil dat ze zich 100% geeft aan haar studie. Sarai zegt dat ze een bijbaantje moet nemen. Desnoods bij de Albert Heyn. Hoe kan ze bij de Albert Heyn werken terwijl ze een nieuwe Volvo rijdt?

Ze heeft mooie spullen

Ik wil niet teveel opscheppen, maar ja. Ze heeft mooie dure spullen. Maar ze verdient dat ook. Die moeder heeft dat ook. Terwijl ze niet werkt en helemaal geen opleiding heeft. Dus om zelf verwend te worden vindt ze niet erg. Ik ben streng opgevoed en ik voed mijn kinderen ook streng op, soms ben ik ook een beetje streng voor Sarai. Maar dat weet ze van me. Ik ben een goede man. Ik zorg voor mijn gezin. Mijn dochter heeft respect. zowel voor mij als voor haar moeder.

Ze mag niets te kort komen

Dus daarom vind ik dat ze niets te kort mag komen. Ik doe alles voor haar. Ik zal er alles aandoen om haar gelukkig te maken en te houden. Ik vind dat het nooit goed is bij die moeders. Sommige vaders, zelfs matties van me, kijken nooit om naar hun kinderen. Ik ben juist een goede vader dan begint die moeder te zeuren. Dat maakt me boos.
[quads id=1]

Mijn zoon is brutaal

Mijn zoon is brutaal en verwend, dus ik ben niet zo gul naar hem toe. Ik vind dat die moeder hem zo maakt. Maar hij is ook jonger, ik kan hem alleen helpen met schoolspullen en kleren. Als hij ergens moet gaan dan zorg ik dat het geregeld wordt. Boodschappen en huishouden doet die moeder. Ik ben wel vaak weg. Die band is gewoon anders. Hij is vaker alleen met die moeder geweest. Terwijl ik met mijn dochter vanaf dag 1 dat ze geboren is een band heb.

Die band moet nog groeien

Maar die band met mijn zoon moet nog een beetje groeien. Het komt wel goed. Maar hoe leg ik die vrouw van me uit dat ze juist blij moet zijn met zo een vader voor haar kinderen? want die jaloezie van haar is lastig. Ze klaagt bij iedereen en ik merk dat ze ook een vervelend gedrag vertoont naar onze dochter. Dat vind ik egoïstisch van haar. Ik kijk dat ding nog even aan en ik zeg voorlopig niets, maar het lijkt erop dat ik apart ga wonen straks want ze maakt me moe. Of als ik fout ben dan mogen jullie me zeggen.
[quads id=1]

Ik wil best mijn fouten inzien

Ik ben niet lastig dat ik mijn fouten niet kan inzien. Maar ik heb het gevoel dat ik juist een goede vader ben en mijn dochter is blij met met me. Mijn zoon nog niet zo denk ik, maar dat komt wel wanneer hij ouder is. Ik moet gewoon iets strenger voor hem zijn omdat hij een jongen is. Maar zeggen jullie mij, een vrouw kan toch niet jaloers zijn op haar dochter? Ik vind dat geen goed ding.

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of 
 op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.