Update!! Redactie: Vriend verkoopt stiekem auto van vriendin

Update!! De politie van Munder heeft op zondag 6 november de 32-jarige Dinesh G. aangehouden in het stadscentrum.

Deze verdachte heeft op vrijdag 4 november met een valse sleutel de auto van zijn vriendin weg genomen.

De dame had op de bewuste dag haar voertuig goed afgesloten geparkeerd op het terrein van haar werkplaats. Na het werk zag zij haar auto niet en deed toen aangifte bij de politie van Munder. Bij aankomst thuis gaf haar broer haar aan dat hij via social media heeft gezien dat haar auto te huur werd aangeboden bij een autohandel zaak te Meerzorg.
De aangeefster begaf zich gelijk met haar familie naar de zaak. De autohandelaar werd aangetroffen en als heler aangehouden door de politie van Meerzorg. Volgens verklaring van de heler heeft hij het voertuig bij Dinesh gekocht. Hij overlegde een koopovereenkomst. Na te zijn gehoord is hij heengezonden.

De autohandelaar die zijn geld terug wilde en wist waar Dinesh zich ophield, ging op zaterdag 5 november op zoek naar de autodief. Toen Dinesh door hem in het stadscentrum werd gesignaleerd, schakelde hij de politie van Munder in. Dinesh werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een groot deel van het geld in U$ en SRD werden op hem aangetroffen en in beslag genomen.

De verdachte werd op zondag 6 november voorgeleid bij de Hulp officier van Justitie en heeft een volmondige bekentenis afgelegd. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is de autodief ingesloten.

De geldsbedragen zijn afgestaan aan de autohandelaar. De rechtmatige eigenaar kon weer over haar voertuig beschikken
Bron: KPS


Thakdirsing Nankoesing kreeg zaterdag de schrik van zijn leven. De Toyota Ist, die hij niet lang geleden voor zijn dertigjarige dochter had gekocht was gestolen. Althans, dat is wat hij aan de Ware Tijd vertelt. Zijn dochter trof haar auto niet op het parkeerterrein van haar werkplek aan en belde hem huilend op. De vader kwam haar tegemoet.

De beelden van de beveiligingscamera’s konden op dat tijdstip niet meer bekeken worden, dus na aangifte bij de politie te hebben gedaan, werden vader en dochter heengezonden. Haar jongere broer kwam op het idee om een foto van de auto met de gegevens op Facebook te plaatsen, met de bedoeling zoveel mogelijk mensen op de hoogte te stellen van de diefstal. Diezelfde avond nog kreeg het gezin een reactie, met een foto waarop bleek dat het gestolen voertuig door een autozaak te Meerzorg te huur werd aangeboden.

Bij het bedrijf aangekomen ontstond tussen de vader en de eigenaar een hevige woordenwisseling, waarbij over en weer beschuldigingen werden geuit. De politie werd wederom ingeschakeld. De auto werd vervolgens in beslag genomen en de mannen moesten zich op het politiebureau melden voor verhoor. Zondagochtend vroeg werd de autodief op aanwijzing van de autohandelaar aangehouden aan de Watermolenstraat.

De ondernemer ontkent bewust een gestolen auto te hebben gekocht. Volgens de handelaar heeft hij de auto met alle bewijsstukken, waaronder een overdrachtsovereenkomst, ondertekend door dochter Nankoesing, gekocht. De koper overlegde ook een kopie van het rijbewijs van de dochter en het originele nummerbewijs. Volgens de handelaar is het normaal dat derden een auto namens de eigenaar verkopen. Hij zegt niet te hebben kunnen vermoeden dat het om een gestolen voertuig ging, omdat alle gegevens klopten.

De ondernemer gelooft dat de verdachte en de dochter elkaar heel goed kennen. Dit heeft de verdachte trouwens ook verklaard bij de politie. De ‘autodief’ zegt een relatie te hebben met de vrouw. De handelaar zegt dat hij de auto omstreeks elf uur ’s morgens heeft gekocht, maar de eigenaresse zegt haar auto rond twee uur ’s middags nog bij haar werkplek te hebben gezien. “Het klopt niet. Die dame jokt”, weet de ondernemer zeker.

Intussen is de wagen terug bij de eigenaar. “Die auto ziet er keurig uit. Nergens een teken van inbraak of zo”, zegt vader Nankoesing. Hij onderstreept weliswaar dat hij het verzekerings- en keuringsbewijs nog niet terug heeft. De verdachte is ingesloten. Tweederde deel van het verkoopbedrag is teruggevonden bij de verdachte. Het geld is inmiddels ook al teruggegeven aan de ondernemer.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis