Video: Vrouw levend op eigen begrafenis

Hoe zou het zijn op je eigen begrafenis? De 44-jarige Vera wachtte haar dood niet af om dat te ervaren. “Het was de mooiste dag van mijn leven.”
Het was al vele jaren een droom om bij haar eigen begrafenis te zijn. Dus de 44-jarige Vera Lucia da Silva organiseerde haar eigen begrafenis. Tot afschuw van haar man en vrienden die het idee belachelijk vonden. “Ze dachten dat ik een grapje maakte, toen ze de uitnodiging ontvingen”, zegt de huisvrouw in lokale media.

Vera was bloedserieus en zette door. Ze wist de begrafenisondernemer in een uitvaartcentrum in Camocimom in Brazilië te overtuigen haar te helpen en daar lag ze dan. Een hele dag springlevend in een kist, opgemaakt als een overledene. Haar familie en vrienden wilden haar droom niet bederven en waren dus de hele dag – in het zwart gekleed – aanwezig om haar de laatste eer te bewijzen.

levend-op-begrafenis
De bizarre begrafenis werd vastgelegd op video. (bekijk hem hierboven). Daarop is onder meer te zien dat ze wordt opgemaakt. Ze doet moeite om er dood uit te zien, maar dat lukt niet helemaal wat weer tot hilariteit leidt onder de aanwezigen.

Vera geeft toe dat ze gefascineerd is door begrafenissen. Ze gaat ook regelmatig naar uitvaarten van mensen die ze niet kent. En nu weet ze eindelijk zelf hoe het voelt om dood te zijn. “Iedereen was er. Ik vind het mooi dat ze mijn wens respecteerden. Het was de beste dag van mijn leven.” En ze voegt eraan toe dat ze nog graag lang wil blijven leven.
Bron: RTL**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis