Redactie: Is 26-jarige Arwind Dewoe overleden door nalatigheid van het ziekenhuis?

Er wordt vaker beweerd dat de dienstverlening van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) veel te wensen overlaat. Onlangs heeft een medewerker van AZP ook aangegeven dat de veiligheid van de patiënten niet gegarandeerd is, doordat de gezondheidssector onder andere een gebrek heeft aan medische verbruiksartikelen. Op 1 november 2016 overleed de 26-jarige Arwind Dewoe in het AZP. Dagblad Suriname verneemt van bronnen dat Dewoe volledig aan zijn lot was overgelaten. Dit geval is op Facebook veelvuldig besproken.
“Arwind werd geïntimideerd door de zusters, omdat hij aan zijn ouders had aangegeven dat hij niet goed verzorgd werd. Ouders en familieleden werden weggestuurd toen zij de dokter verzochten om hun zoon te behandelen tijdens zijn laatste adem. De dokter vond dat hij lastig gevallen werd op zijn kantoor.” Staat dit lot een ieder te wachten?

Dagblad Suriname sprak in dit kader met parlementariër Dew Sharman (VHP), lid van de vaste commissie Volksgezondheid. Volgens de parlementariër is het niet terecht om, zonder eerst een gedegen onderzoek in te stellen, te spreken van een slechte dienstverlening van AZP. “We weten dat het AZP momenteel niet in goed vaarwater verkeert. Echter moet de dienstverlening van het AZP te allen tijde correct zijn. Er wordt vanuit de samenleving inderdaad beweerd dat men grof is tegenover de patiënten. Echter, wat het medisch gedeelte betreft, is het niet verwachtbaar dat een arts een handeling kan nalaten dat nadelig is voor de patiënt.

Ik weet niet in hoeverre het sterfgeval van Arwind te wijten is aan een slechte service van het AZP. Als dit daadwerkelijk het geval is, is het een zeer kwalijke zaak.” Sharman vindt dat wanneer patiënten hulpbehoevend zijn, er meer aandacht besteed moet worden aan zo een patiënt en dat men met care te werk dient te gaan. Bij het ter perse gaan van de krant was het nog niet gelukt om de AZP-directie over dit geval te spreken te krijgen.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis