Redactie: Gezin van 4 dakloos door brand

brand Paramaribo

Een gezin van vier personen te Groot Henarpolder in Nickerie, is sinds zaterdag dakloos, nadat zijn woning met inboedel is afgebrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het gaat om een laagbouw woning van steen. De politie vermoedt brandstichting en heeft een familielid van het getroffen gezin in verzekering gesteld.
Volgens brandmeester Eric Kyte heeft het vanwege de lange afstand, dertig kilometer, ongeveer dertig minuten geduurd voordat de brandweer arriveerde. Toen was het dak al ingestort en restte niets anders dan nablussen. De woning was niet verzekerd tegen brand. Groot Henar heeft wel een brandweerpost, maar geen blusvoertuig en de samenleving daar vraagt zich af waarom. “Het zou misschien anders aflopen indien de plaatselijke brandweer zelf met een blusvoertuig zou uitrukken naar het brandadres, want dan kon die sneller in actie komen”, zegt Radj, een bewoner van Henar.

Hij vindt dat de communicatie tussen de gemeenschap en de brandweer niet is wat het wezen moet. Het districtscommissariaat heeft geld uit het districtsfonds beschikbaar gesteld om de brandweerpost op te zetten, “maar we weten niet wanneer de post voorzien zal worden van alle brandweermateriaal, zoals een blusvoertuig.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis