Redactie: Mijn moeder wil me niet zeggen wie mijn vader is

Dag Familienieuws, Ik ben Dorien, ik ben 28 jaar en ik woon al samen enzo en ik ben in verwachting van mijn eerste kind. Ik ben enig kind. Laat ik liever zeggen dat ik het enige kind ben van mijn moeder. Het afgelopen jaar was erg hectisch voor mij. Mijn vader overleed. Maar de laatste dagen van zijn leven heeft hij me verteld dat hij niet mijn echte vader was en dat mijn moeder me moest vertellen wie mijn echte vader was want hij wist dat zelf ook niet.
Ik wilde samen met hem doodgaan, ik was echt verdrietig om dit nieuws. Vooral omdat mijn moeder na hun scheiding echt veranderde. Ongeveer 4 jaar geleden gingen ze uit elkaar. Het contact met mij en mijn vader bleef goed, ik was vaker bij hem dan bij mijn moeder. Ik dacht dat mijn moeder zo boos was omdat ik het goed kon vinden met zijn nieuwe vriendin. Maar ze was gewoon bang dat hij het geheim aan mij zou vertellen want hij heeft haar altijd gezegd dat ik recht heb op de waarheid.

Uiteraard ben ik gelijk naar mijn moeder gegaan en heb haar gevraagd hoe het zat. Ze wil helemaal niets loslaten erover. Wat ze wel zegt is dat mijn biologische vader toen getrouwd was en dat hij niet wist dat ze de baby zou houden. Mijn vader leeft nog wel maar is nog steeds getrouwd met die vrouw. Als ik naar hem toe zou gaan dan verpest ik alles. Ze heeft me ook gezworen dat ze dood zal gaan met het geheim. Ik vind dat heel erg. Het lijkt alsof ze heel erg bang is. Maar ik weet niet voor wat. Ze wil in ieder geval nergens meer over praten.

Haar ouders zijn al overleden en haar broer in Nederland zegt dat ik brutaal ben om mijn echte vader te gaan zoeken. Hij zegt dat ik ondankbaar ben. Hij helpt mij dus ook niet. Wat moet ik doen? Moet ik mijn moeders wens respecteren of moet ik opzoek gaan? Uit respect voor mijn overleden vader en zijn lieve familie wil ik niet teveel in het openbaar treden. Want ik zou bijvoorbeeld een oproep kunnen doen via internet of op Facebook. Maar dat wil ik liever niet doen.

Maar wat voor moeder is mijn moeder om niet eerlijk te zijn tegen mij. Ik voel me bedrogen. Al die jaren! Moet ik het erbij laten of moet ik opzoek gaan naar mijn biologische vader? Ik ben benieuwd wat jullie zouden doen, want ik kan het niet loslaten. Misschien is het omdat ik zwanger ben, maar ik wil zo graag weten of ik nog andere broers en zussen heb. Ik ben altijd alleen geweest terwijl er misschien ergens een familie is die mij met open armen ontvangt.
Alvast bedankt voor het reageren
**

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis