Redactie: Mc Happy Day levert 29.000srd op

Er is bij de tiende editie van de Mc Happy Day al bijna SRD 29.000 ingezameld voor het voor Ronald McDonald Ouderkamerproject in de ziekenhuizen. De kamers stellen ouders instaat om bij hun opgenomen kind te blijven. In 2005 richtte het Diaconessen ziekenhuis de eerste kamer in. Sindsdien ondersteunt Mc Donald’s het project.Dat ouders bij hun kind kunnen overnachten in het ziekenhuis is slechts een der voordelen van de ouderkamer. “Ik heb het nut van de ouderkamer gezien. Als ouders bij hun kind kunt zijn, draagt het bij dat hun kinderen sneller beter worden. Behalve dat ze weten dat ze hun ouders bij zich hebben, leren de ouders ook beter de ziektebeelden kennen. Ze keren de medicijnen kennen, ze kunnen hun kinderen troosten en dat alles helpt ook mee dat ze sneller beter worden”, legt.Judith Daniels hoofd verpleegkundige van de kinderafdeling van ’s lands Hospitaal uit.

Mc Donalds zamelt het gehele jaar door geld in voor het Ronald McDonald Ouderkamerproject. Een keer per jaar wordt dat groots aangepakt met de MC Happy Day. Bekijk hieronder het programma:

Het ingezamelde geld wordt gebruikt voor ouders die het zich niet kunnen permitteren om zo’n ouderkamer te kunnen betalen, maar ook voor kleine onderhoud aan de kamers in de ziekenhuizen.Het ’s Lands hospitaal opende in 20012 de eerste twee ouder kamers en heeft er inmiddels 4. Diaconessenhuis opende in 2014 de deuren van de tweede ouderkamer..
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis