Redactie: “Ik heb geen keus gemaakt om vrouw te zijn”, zegt transgender Yvanna.

man vrouw Yvanna Hilton FamilieNieuws Suriname

De Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten in Suriname ( V-Veps), heeft zich voorgenomen ernstig bezwaar aan te tekenen tegen een maatschappelijke acceptatie van lesbiennes, gays, biseksuelen, en transgenders (lgbt). Directe aanleiding voor deze stap is een rechtszaak die is aangespannen door de transgender Yvanna Hilton. Die eist dat de rechter de Staat en het Centraal Bureau voor Burgerzaken veroordeeld om het geslacht in de burgerregistratie te wijzigen van man naar vrouw.
De V-Veps heeft een commissie in het leven geroepen om het standpunt van de christelijke gemeenschap te verdedigen en de samenleving bewust te maken van de goddelijke boodschap voor dit vraagstuk. “We hebben met bezorgdheid kennisgenomen van de ontwikkelingen over lgbt-aangelegenheden in Suriname”, zegt de voorzitter van de V-Veps-commissie, Carlo Misiekaba. Volgens de geestelijke heeft eenieder het recht om zijn eigen seksuele voorkeur te hebben, maar dit recht mag niet op zodanig wijze worden uitgeoefend dat het de rechten en het geloof van anderen zou kunnen schaden.

“Ik heb geen keus gemaakt om vrouw te zijn”, zegt transgender Yvanna. “Al vanaf mijn kinderjaren weet ik dat ik in een verkeerd lichaam ben geboren. Aan mijn opvoeding ligt het ook niet. Ik voel mij gewoon vrouw, denk als een vrouw en heb de gevoelens van een vrouw. Zo ben ik geboren. Ik heb dus besloten voor behoorlijk veel geld, waarmee ik een luxe huis zou hebben kunnen bouwen, mijn lichaam te veranderen. Ik heb nu borsten en een vagina en voel me gelukkig.”

Yvanna wendt zich tot de rechter en hoopt daarmee het recht te krijgen als vrouw te kunnen trouwen met haar mannelijke partner en aanspraak te maken op alle rechten van een getrouwde vrouw.


(Foto: Facebook)

Volgens de V-Veps is in Bijbelse optiek de leefwijze van de lgbt-gemeenschap een gruwel in Gods ogen, omdat wordt afgeweken van het scheppingsbeginsel ten aanzien van de seksuele voorkeur van mannen en vrouwen. Zo ook het wijzigen van het geslacht. Wanneer volgens de christelijke leer de kerk weigert om twee personen van hetzelfde geslacht te huwen is er nimmer sprake van discriminatie. In dit geval gaat het over het naleven van de grondbeginselen van godswoord.

Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis