Redactie: Reactie van meneer Caupain: “Ik ben geen aap in een kooi”

“Ik wil niet wonen in zo een huis. Ik ben geen aap in een kooi”, reageert Lesley Caupain op het aanbod van ondernemer Robin Kensenhuis, aandeelhouder van het vastgoedbedrijf Kensenhuis NV Hij wilde onlangs gratis een sleutelklare woning bouwen voor Caupain wiens woning aan de Hernhutterstraat in oktober is afgebrand.
Het brandslachtoffer vindt echter het aangeboden huis te klein en wil een woning van dezelfde grootte als die is afgebrand. “Anders hoeft het niet, want dat huis dat ze mij willen geven, is belachelijk, omdat ik ook drie kinderen heb. Als iemand een bromfiets had, geef je hem toch niet alleen een band en stuur”, benadrukt Caupain. Hij wijst erop dat zijn huis in eerste instantie een vloeroppervlak had van dertig vierkante meter. Hij had er later een kamer met bad en toilet bijgebouwd, waardoor het woonoppervlak was uitgebreid tot 64 vierkante meter. De eenkamerwoning die Kensenhuis wilde opzetten is 36 vierkante meter.

Liever iets dan helemaal niets, maakt niets uit voor het slachtoffer. “Dit is mijn standpunt en de mensen moeten dat respecteren. Elk mens heeft zijn zienswijze en dat moet niemand aangaan.”Caupain stoort zich daarom niet aan de kritiek van mensen op sociale media over de wijze hoe hij is omgegaan met het aanbod. Hij werd daar vooral uitgemaakt voor dom en ondankbaar. “Hij is een ondankbaar schepsel. Neem wat jou wordt aangeboden en wees tevreden”; “Een echte bigi don. Dit is belachelijk, terwijl je blij moet zijn”; “Ze geven hem een vinger, maar meneer wil een hele hand”, waren enkele opmerkingen op Facebook.

Deze commentaren gaven de mensen, nadat ze een productie van het televisieprogramma van 1 voor 12 hadden gezien, waarbij Kensenhuis het slachtoffer een nieuw huis aanbood te midden van de verwoeste woning. Maar Caupain wenste een huis te krijgen, even groot als het afgebrande. Hij nam uiteindelijk het aanbod van het kleinere huis in overweging.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis