Redactie: Oktober 2016 een maand vol verkeersdoden

De maand oktober is om. De verkeersbarometer staat momenteel al op 60. Opmerkelijk is dat wij in het afgelopen jaar 2015 in totaal 59 verkeersdoden te betreuren hadden.

Hieronder volgt een totaal beeld van de slachtoffers.
Op zaterdag 1 oktober kreeg de politie van Moengo melding van een verkeersongeval op de Oost-Westverbinding ter hoogte van Adjoema Bergie. De 53-jarige autobestuurder Samisi Abati is toen om het leven gekomen. Hij was voor dit jaar de 52ste verkeersdode.
De 53ste verkeersdode, Harold Rotsgalm, is op vrijdag 30 september in het ziekenhuis komen te overlijden. Hij was op donderdag 22 september als bestuurder van een bromfietser betrokken bij een aanrijding met een auto. Dit slachtoffer wordt evenwel niet meegeteld als te zijn een slachtoffer van de maand oktober, echter werd zijn melding in oktober gedaan door de afdeling voorlichting van het KPS.
De 32-jarige bromfietser Charles Felix is op vrijdag 15 oktober aangereden op de hoek van de Commissaris Thurkowweg en de Copernicusstraat in het ressort Geyersvlijt. Als gevolg van de botsing met een personenwagen overleed Charles ter plaatse. Met het heengaan van Charles steeg de verkeersbarometer naar 54.
Op zondag 16 oktober zijn de 34-jarige fietser Faisel Molijn en de 24-jarige Franklin Sjenkie, bijrijder van een personenauto, na een aanrijding aan de Indira Gandhiweg ter plaatse komen te overlijden. Met het heengaan van deze 2 verkeersdeelnemers steeg de verkeersbarometer naar 56.


(Molijn)
De 18-jarige autobestuurder Darsham Sookhlall is op donderdag 20 oktober aan de Catharina Sophiaweg, na tegen een woning te zijn opgereden, overleden. Het aantal verkeersdoden is met het heengaan van Sookhlall gestegen naar 57.

De 58ste verkeersdode betreft de 58-jarige bromfietser Muriel Tjin A Tam. Zij was op woensdag 19 oktober betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Anton Dragtenweg en de Mahonylaan. Het betrof een aanrijding tussen een bromfietser en een autobestuurder. Als gevolg van de botsing raakte de bromfietser gewond. Zij heeft na 6 dagen de geest gegeven in het ziekenhuis.
Op vrijdag 28 oktober heeft de 83-jarige voetganger Harry Druiventak het leven gelaten in het verkeer. Hij werd vrijdagochtend onderschept bij het oversteken aan de van ‘t Hogerhuysstraat. Druiventak overleed ter plaatse. Bij een aanrijding tussen twee bromfietsers op zondag 30 oktober aan de Saramaccaweg te Groningen is de 27-jarige bromfietser Furgel Convalius komen te overlijden. Hij is nr 60 van het jaar 2016.

 

Wij van Familienieuws wensen de nabestaanden van de slachtoffers heel veel sterkte toe!
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis