Redactie: 27-jarige Furgel Convalius overleden

Bij een aanrijding tussen twee bromfietsers op zondag 30 oktober aan de Saramaccaweg te Groningen is de 27-jarige bromfietser Furgel Convalius komen te overlijden.
De politie van Groningen deed na een telefonische melding van de aanrijding met dodelijke afloop de plek aan voor onderzoek. Daar aangekomen werden beide bromfietsers op het wegdek aangetroffen.

Furgil vertoonde geen teken van leven. De andere bromfietser is in bewusteloze toestand per ontboden ambulance afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. Hij is ter verpleging opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Volgens ooggetuigen reden beide bromfietsers over de Saramaccaweg. Furgel kwam vanuit Groningen en ging naar Uitkijk. Op een bepaald moment verliet de tegenligger door tot nog toe onbekende redenen zijn rijgedeelte. Hij kwam vervolgens in frontale botsing met Furgel. Het slachtoffer overleed ter plekke. Een ingeschakelde arts stelde de dood vast.


(Foto Facebook)

Het ontzielde lichaam van Furgel is voor obductie in beslag genomen. De materiële schade aan beide bromfietsen is aanzienlijk. De politie van Groningen is belast met het onderzoek. Met deze dodelijke aanrijding is de verkeersbarometer gestegen naar 60.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis