Anoniem: Waarom val ik alleen op oudere mannen?

Hi Familienieuws, Ik ben Ellie en ik heb een probleempje. Ik ben 22 jaar en ik heb een relatie met een man van 49. Ik ken hem al 3 jaar. Ik was 19 jaar. Sjors is de vader van een oud vriendinnetje van mij. Een meisje dat bij mij in de klas zat, maar inmiddels woont zij met haar broer en haar moeder in Nederland. Haar ouders zijn al heel lang geleden uit elkaar.
Onze relatie is niet geheim. Ik woon al een jaartje bij Sjors in huis. Zijn dochter heeft er niet echt problemen mee, al zijn we al een tijdje geen vriendinnen meer. Ik ben nooit geïnteresseerd geweest in jongere mannen. Daarom vroeg ik mij iets af. Mijn vader heeft mijn moeder in de steek gelaten toen ik 4 maanden was. Dus ik ben opgevoed zonder vader. Maar al snel kreeg ik meerdere ‘ooms’ er was altijd wel een andere oom in de buurt. De vriendjes van mijn moeder waren altijd jonger en ze behandelden mijn moeder nooit goed. Sloegen haar en waren ruw en dominant.

Mijn moeder heeft het altijd zwaar gehad. Ik ook wel, want zo af en toe was ik ook het slachtoffer van die mannen. Ik gaf altijd mijn vader de schuld. Mijn moeder ook. Ze verweet hem alles. Want als hij ons niet in de steek had gelaten dan hoefden we deze ellende niet mee te maken. Ik denk dat ik daardoor altijd werd op oudere mannen. Ik wilde nooit een jonge man die mij zou mishandelen. Ik werd ook altijd verliefd op leraren, dokters en andere oudere mannen ook vaders van mijn vriendinnetjes. Ik had nooit een relatie met ze maar ik fantaseerde wel altijd over ze. Ik verlangde altijd naar een stabiel huis met een man en kinderen. Daarom was ik ook op direct verliefd toen ik Sjors 3 jaar geleden weer tegenkwam. Ik was altijd al verliefd op hem, denk ik. Ik genoot ervan hou mij en zijn dochtertje naar les bracht en hoe hij een echte man en vader in huis was. Mijn ideale droomman. Dus toen hij vertelde dat hij gescheiden was, maakte ik daar gelijk gebruik van. Ik ging in op zijn avances en we kregen iets. Hij is mijn eerste echte vriendje.

Nu dingen echt serieus beginnen te worden tussen ons twijfel ik toch. Ik vraag me af waarom ik met hem ben. Hou ik echt van hem of ben ik gewoon bang om een normale relatie aan te gaan? Misschien mis ik gewoon een vaderfiguur in mijn leven? Ik zie Sjors eigenlijk als de vader die ik nooit heb gehad. Hij is lief voor me, zorgt goed voor me. Hij zorgt voor een stabiel leven. Maar dat is toch eigenlijk de functie van een vader? Ik zou eigenlijk moeten genieten van de dingen die jonge mensen doen. Sjors heeft al een heel leven achter de rug terwijl de mijne nog moet beginnen. Ik wil pas kinderen als ik 30 ben, maar dan is Sjors veel te oud. Ik ben echt aan het twijfelen Familienieuws. Ik weet niet of ik van Sjors hou als mijn vriend. Of hou ik van hem als een vader?

Maar wat moet ik dan doen? Een jongere man nemen? Maar wat gaat een jongere man mij kunnen bieden? Financieel, emotioneel? Maar last but not least moet ik bij Sjors weggaan om met iemand te gaan die mij zal mishandelen en domineren?**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs