Video: Update: Winkelier wordt gestoken door geïrriteerde Cliff T.

Update:

Een twaalf jaar lange tocht van lotsverbetering is in minder dan tien minuten van ‘krankzinnigheid’ bijna geëindigd in hopeloos verdriet vorige week maandag. Het had een haartje gescheeld, of een moeder, Ying Qing Lin, zou haar twee zonen Xing van 24 en Chen van 21, moeten begraven, ruim 15.000 kilometer verwijderd van hun geboorteland.
Na dagen te hebben geworsteld om in leven te blijven, verkeert Xing nu eindelijk buiten levensgevaar, na een operatieve ingreep om zijn darmen te hechten. Zijn linkerzij werd opengereten in een fractie van een seconde na een woordenwisseling met een klant. Zijn jongere broer mocht thuis genezen van een snee aan zijn rechterarm en een ondiepe steekwond aan zijn linkerborst. De waanzin begon om 12.30 uur toen de verdachte Cliff T. hun winkel aan de Noordpoolweg, een zijstraat van de Indira Ghandiweg, binnenreed.

De jongste zoon, die alleen bij de kassa was, droeg de man op om de fiets uit de winkel te verwijderen. Er ontstond een woordenwisseling en de broers weigerden om de verdachte een belkaart te verkopen. Dit schoot hem in het verkeerde keelgat. Na acht minuten van scheldkanonnades over en weer zwaaide Cliff T. meedogenloos richting de nek van Chen met een mes dat hij uit zijn schoudertas tevoorschijn haalde. Het slachtoffer leunde naar achteren en beperkte daardoor de verwonding aan zijn lichaam. Na deze aanslag, drukte de verdachte het mes in de zij van Xing, die op armlengte afstand stond, en onvoldoende tijd had om te reageren.

Het wordt nog moeilijker om de waanzin te begrijpen wanneer blijkt dat Cliff T. op honderd meter afstand al vijf jaar lang “de beste arbeider” is in dienst van zijn werkgever, Henny Sheombar. “Over deze man kan ik niets kwaads zeggen. Hij is betrouwbaar, en ik kon dag en nacht op hem rekenen.” Na zijn daad, kwam de verdachte gewoon terug naar het werk, en schoof normaal aan tafel bij zijn collega’s om te eten. Kort daarna kwam de politie hem arresteren.

Voor de familie Lin, is de nachtmerrie lang niet voorbij. Ze vertoeft legaal in Suriname, maar Xing was niet medisch verzekerd. Ze hebben al SRD 4500 moeten betalen aan het ziekenhuis waar hij nog ligt te genezen. Ze pleiten om hulp van de Chinese gemeenschap en de Chinese ambassade. De directeur van de Chinese vereniging Kong Ngie Tong Sang, heeft beloofd dat hij zich zal inzetten om het gezin bij te staan.
Bron: DWT

 

 


Een winkelier aan de Indira Gandhiweg is op maandag 24 oktober met een scherp voorwerp verwond door een klant.
De ingeschakelde politie van de Nieuwe Grond deed na een telefonische melding van een steekpartij de plek aan. Bij aankomst bleek het te gaan om een ruzie tussen een winkelier en een klant.

Onderzoek wees uit dat de klant zich met zijn fiets in de winkel begaf om iets te kopen. De winkelier bevool de klant zijn fiets buiten te plaatsen. De klant gaf hier gehoor aan en ging de winkel weer binnen. De winkelier weigerde deze klant te helpen. De klant raakte hierdoor geïrriteerd, waarna er een woordenwisseling ontstond.

Op een bepaald moment haalde de klant een scherp voorwerp tevoorschijn en bracht de winkelier enkele steekverwondingen toe. Per ontboden ambulance is het slachtoffer afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis. De winkelier is ter verpleging opgenomen in de ziekeninrichting.

De verdachte Urwin T. werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ook het scherp voorwerp is aangetroffen en in beslag genomen. Na overleg met een lid van het Openbaar Ministerie is Urwin in verzekering gesteld.
Bron: KPS
Video: Anthony Janki**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar familienieuws.com@gmail.com en wij publiceren het gratis