Video: Wil je een kind? Dan moet je ‘het’ vaker doen.


Koppels die moeilijk zwanger geraken, moeten het gewoon vaker proberen. Dat zegt de bekende Belgische gynaecologe en vruchtbaarheidsspecialiste Petra De Sutter. Volgens haar denken veel koppels te snel dat ze onvruchtbaar zijn, terwijl ze eigenlijk gewoon meer zouden moeten vrijen. “In sommige gevallen is er geen sprake van een vruchtbaarheidsprobleem, maar wel van te weinig seks.”
Ongeveer vijftien procent van de stellen die een kind willen krijgen, is na een jaar proberen nog niet zwanger. Toch ligt de oplossing volgens enkele vruchtbaarheidsspecialisten voor de hand: Heb gewoon meer seks. Dat is ook de mening van gynaecologe Petra De Sutter. Volgens haar moeten koppels die zwanger willen worden minstens twee à drie keer vrijen per week, velen doen dat niet.

“Als wij mensen op consult krijgen die na een jaar proberen nog steeds niet zwanger zijn, dan vragen wij weleens: hoe vaak hebben jullie seks?”, zegt De Sutter aan VTM NIEUWS. “Dan blijkt dat er inderdaad bij heel wat koppels te weinig gevreeën wordt. Er is in die gevallen geen sprake van een vruchtbaarheidsprobleem, maar wel van te weinig seks.”

Volgens de gynaecologe kan je de vruchtbaarheid zelf ook beïnvloeden. Vrouwen die roken hebben bijvoorbeeld vijftig procent minder kans om zwanger te worden. Dus stoppen met roken, dames! Bij mannen speelt vooral de warmte een rol. Dus mannen moeten niet teveel in hete baden zitten. Zegt vruchtbaarheidsspecialiste De Sutter. “Het is bijvoorbeeld ook niet goed voor een man om vier uur lang op een fiets te zitten”
Bron: VTM.be**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar familienieuws.com@gmail.com en wij publiceren het gratis