Redactie: Marlon Struiken onschuldig!

De enorme commotie vanuit de justitiële autoriteiten rond de opsporing en aanhouding van verdachte Marlon Struiken (54), lijkt nutteloos te zijn geweest. Struiken, die maandenlang door de politie is opgespoord op verdenking van betrokkenheid bij een georganiseerde en gewapende beroving, is binnen een week weer vrijgelaten. Dinsdag heeft de rechter-commissaris (rc) dit besluit genomen, nadat de verdachte op 19 oktober was aangehouden. “De rc is van mening dat er geen feiten en omstandigheden zijn om Struiken als verdachte aan te merken”, zegt zijn advocaat Benito Pick.
Een criminele organisatie beroofde op 9 november 2015 een ondernemer aan de Siemensstraat in de omgeving Twee Kinderenweg te Blauwgrond van een tas met een groot bedrag in SRD’s en vreemde valuta. Struiken: “Ik weet niets van deze zaak.” Hij is verontwaardigd over zijn aanhouding en de manier waarop hij in de publiciteit is afgeschilderd door de politie.

Hij kan het niet verkroppen dat de gehele samenleving nu met een afkeurende blik naar hem kijkt: “Niemand vertrouwt mij meer. Ik zie dit als gezichtsverlies. Ik kan mij niet vrij meer bewegen, zoals vroeger. Waar ik ook ga zullen mensen die het bericht gelezen hebben mij met de vingers nawijzen.” Dat het Openbaar Ministerie (OM) geen appèl heeft aangetekend tegen de beslissing betekent volgens advocaat Pick dat de vervolging het eens is met het besluit. Hij geeft weliswaar toe dat het OM bevoegd is om de zaak tegen Struiken voort te zetten.

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday kon tegenover de Ware Tijd nog niet op de zaak reageren, omdat hij de rapportage van de zitting nog niet had gekregen.”Men heeft de zaak tegen Struiken gewoon opgeblazen, omdat zijn broertje erbij was. Zij zijn ervan uitgegaan dat als je broertje erbij is en hij woont in één huis van jou, je ook betrokken moet zijn. Dat waren de argumenten van de vervolging”, zegt Pick.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis