Anoniem: Ik gebruik mijn baas om mijn baan te behouden

Ik ben Alida, ik ben 32 jaar en werkzaam bij een internationaal bedrijf in Suriname. Al 7 jaar werk ik er met plezier.
[quads id=1]
Een half jaar geleden kregen we een andere baas uit het buitenland. Frank heeft vrouw en kinderen. Ze wonen niet bij hem hier in Su.  Een maand nadat hij binnen was begon hij al aan te pappen met mijn collega Rinette.  We zijn beiden secretaresse. Ik betrapte ze een keertje per ongeluk in Torarica. Ik heb haar meteen aangesproken de volgende dag. Ze zei dat ik niet jaloers moest doen want ze was vrijgezel. Sindsdien leef ik niet op goede voet met haar.
[quads id=1]

Ze deed veel opzettelijke dingen en vertelde mijn baas ook leugens over mij. Ik werd vaak op het matje geroepen. Maar een paar maanden later merkte ik dat de relatie tussen hun tweeën over was. Uiteindelijk nam ze ontslag. Hoe en waarom weet ik niet maar ik vind het wel erg vreemd. Misschien heeft hij haar gedwongen om ontslag te nemen. Omdat zij en ik niet spraken heb ik het er nooit met haar over gehad. Ze werd niet vervangen op het werk en ik kreeg het vreselijk druk. Daarom vroeg ik ongeveer een maandje geleden een gesprek met Frank aan.

Omdat hij ook zo druk is, vroeg hij mij om bij hem thuis te komen en het te bespreken. Hij huurt een huis ergens in 1 van die luxe buurten. Zo stom dat ik was ben ik gegaan. Meneertje begon te vertellen hoe hij mij altijd al leuk vond en dat hij mij graag persoonlijk wilde leren kennen en dat hij iemand nodig had om hem Suriname te laten zien. Ik maakte hem duidelijk dat ik getrouwd was. Ik geef toe dat het me wel iets deed, maar al snel dacht ik. Nee hoor. Ik wil mijn baan niet verliezen. Plus ik vond hem vies nadat hij met mijn collega was. Ik loog dat ik naar mijn kindje moest en ging snel naar huis.

De volgende dag begon hij met die strelingen en zoete praatjes. Ik moest vaker met hem mee naar afspraken en telkens flirtte hij weer met mij. Ik moet toegeven dat de situatie op het werk wel beter ging want ik was ook een beetje aan het mee flirten. Alleen op die manier was het makkelijk voor mij aan het werk. Ik kreeg veel van hem gedaan. Binnen een maand tijd ben ik geen secretaresse meer maar directie assistent. Volgende maand krijg ik een auto. Ik weet ook dat ik fout ben want hij denkt dat hij een kans maakt bij mij. Maar nu ben ik bang dat hij mij gaat ontslaan als hij erachter kom dat ik een spelletje speel. Of dat hij mijn man gaat inlichten over mijn flirt gedrag.
[quads id=1]
Ik heb een gesprek gehad met 1 van die mannen hier aan het werk en die gaf mij de schuld. Hij zegt dat ik de fout in ben gegaan op het moment dat ik in zijn huis ben gegaan. En ik had hem meteen moeten aangeven voor intimidatie bij de hoge bazen. Hij beschuldigt mij ook. Hij zegt dat ik wel met hem slaap. Want die praatjes doen de ronde bij ons op het werk.
[quads id=1]
Ik zweer het, ik heb nooit met die man geslapen. Ja, we zijn samen alleen bij hem thuis geweest. En we hebben vaker alleen in de auto gezeten of in een restaurant. Maar verder is er niets gebeurd. We flirten wel maar ik ben bang om daarmee te stoppen. Jullie moeten begrijpen. Ik heb echt een hele goede baan. Een baan waarbij ik valuta verdien. En straks in een nieuwe auto rij. Ik kan mijn baan niet kwijtraken. Ik denk dat Frank daarom misbruik maakt van mij. Hij weet dat ik deze baan nodig heb. Mijn man zit momenteel thuis zonder werk en zorgt voor de kinderen. Ik kan mijn baan echt niet kwijtraken. Maar ik weet niet hoelang ik Frank nog aan het lijntje kan houden?

Kunnen jullie mij vertellen wat ik moet doen? Op zich vind ik het niet erg om te blijven flirten met mijn baas. Maar de andere collega’s beginnen het door te krijgen en ik wil geen slechte naam krijgen op het werk. Ik werd altijd gezien als een vrouw met principes. Maar als ik melding maak van machtsmisbruik bij de grote baas in het buitenland dan komt er een groot onderzoek. Dan komt mijn man erachter en heb ik kans dat ik nog steeds mijn baan kwijtraak. Ik weet echt niet wat ik moet doen. kunnen jullie mij adviseren? AUB?

[quads id=1]

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs