Redactie: Familie Faisel Molijn: “Wij willen recht en gaan dat ook eisen.”

Wat bondscoach Verdy Getrouw betreft verdiende assistent-bondscoach  een afscheid “met nationale eer”. Dit vanwege zijn onbaatzuchtige en tomeloze inzet voor de volleybalsport. Molijn werd woensdagmiddag gecremeerd, na een afscheidsdienst onder grote belangstelling.
Na Getrouws toespraak vormden de spelers van het nationaal volleybalteam een keten rondom de witte kist. Ceremoniemeester was Dirk Currie, oud-voorzitter van de volleybalvereniging Lyzecks, waarvan Molijn ooit speler en trainer was.

Molijn kwam zondagavond 16 oktober om het leven nadat hij op de fiets van achter was geschept door een auto. Bij dit ongeval kwam er ook een passagier van de veroorzaker om het leven. Molijn was op weg naar huis na een training van de nationale volleybalselectie. Zijn sociale en onbaatzuchtige houding was de rode draad tijdens de toespraken van familie en vrienden. Hij werd daarbij vooral geroemd om zijn ‘eenvoud en kalmte’. “Voor Faisel was niets onmogelijk en hij had voor alles een oplossing”, werd onder meer gezegd.


(Foto Irvin Ngariman)

De gelovige Molijn was bovenal familieman en vader. “Zijn zoontjes Evan en Chaïm waren zijn leven.” Over de ‘wrede wijze’ waarop hij uit het leven is gerukt, zei een spreekster snikkend en met gedrukte woede namens de familie: “Wij willen recht en gaan dat ook eisen.”
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis