Video: Bidjawatie Mohan heeft mede dankzij ‘1 voor 12’ weer normaal onderdak


Bidjawatie Mohan heeft op woensdag haar intrek genomen in haar nieuwbouw woning. Mohan, woonachtig te leiding 9A, verkeerde in een erbarmelijke woonsituatie. Enkele maanden geleden werd deze situatie waargenomen. Organisaties als de Shri Maha Shakti Doerga Samaadj en Stichting 1 voor 12 besloten om een helpende hand te bieden.
Louis Vismale van 1 voor 12 vertelt dat de stichting een jaar terug de melding kreeg van een buurtbewoner over de situatie van Mohan. “Ik schaamde me om te zien dat een vrouw in zo een huis woonde. Ik kon het niet geloven. Wij houden ervan om te klagen, halen en trekken. Als wij en vuist maken, dan kunnen wij zo mensen helpen”, stelt Vismale.

De ondersteuning kwam van verschillende buurtbewoners en andere organisaties. “Wij helpen door tussenkomst van anderen. Wij hebben contact opgenomen met andere organisaties en zijn gestart met de fundering”, stelt Vismale. Volgens Vismale zal de particuliere sector ook goede doelen mogen en moeten steunen. Het blijkt dat het niveau van enthousiasme om mensen in nood te helpen, bij vele Surinamers niet gewenst is. “Ik zegt niet dat wij niet moeten leunen op de overheid. Wij belichten situaties waar er zeker kosten aan verbonden zijn. Daarom hebben wij de president ook gevraagd om ook 1 voor 12 te helpen. Ik help mensen en dat komt alleen door de mensen die mij joinen om het werk voort te zetten”, stelt Vismale.

De situatie waarin Mohan verkeerde, is verbeterd door haar intrek in haar nieuwe woning. Echter lijkt het financieel gedeelte nog op hetzelfde niveau te zijn gebleven. Zeker gezien haar gezondheidssituatie. Volgens Vismale zal vooral 1 voor 12 de dame blijven ondersteunen. Er zijn vanuit het buitenland ook toezeggingen gedaan voor gedeeltelijke ondersteuning aan Mohan. Echter zou elke ondersteuning welkom zijn.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis