Redactie: 375srd voor leerkrachten

SRD Suriname

leerkrachten/onderwijsgevenden zullen deze maand SRD 375 uitgekeerd krijgen. Het bedrag is al op hun salarisstrookje opgebracht. De uitkering aan de onderwijsgevenden is op basis van de overeenkomst die de Bond van Leraren (BvL) en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten (FOLS) met de regering hebben gesloten.
De uitbetaling van de onderwijsgevenden in oktober zal de Staat meer dan SRD 4 miljoen kosten. Starnieuws verneemt dat het bedrag belastingvrij zal worden opgebracht. Het geld is ten laste van de begroting van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De onderwijsbonden zijn overeengekomen met de regering dat een herwaarderingstraject voor leerkrachten wordt uitgezet. Deze dient per 1 oktober in te gaan. De voorlopige uitkering, vooruitlopend op de definitieve herwaardering van de onderwijsgevenden, is vastgesteld op SRD 375.

Er wordt nog gewerkt aan de invulling van de herwaardering van de onderwijsgevenden, die meer inhoudt dan alleen een salarisverhoging. De herwaardering van de leerkrachten moet per 1 januari 2017 een feit zijn. Deze werkt terug tot 1 oktober. Vooruitlopend hierop is deze uitkering, die in oktober, november en december uitbetaald moet worden, overeengekomen.
Bron: Starnieuws**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis