Redactie: Dion Pengel gaat 2 jaar de bak in

Amsterdam Suriname

Dion Pengel is vrijdag tot een celstraf van 2 jaar veroordeeld voor het uitvoeren van 4680 gram cocaïne. Naast het uitzitten van zijn straf, moet de veroordeelde een geldboete van SRD 2.000 betalen of 2 maanden in hechtenis doorbrengen.
Pengel, die beveiligingsmedewerker was op het Johan Adolf Pengel luchthaven, werd op 14 september 2016 aangehouden met 7 pakken gemalen peper waarin cocaïnepoeder was verstopt. Dit gebeurde tijdens zijn nachtdienst op de luchthaven. Volgens de veroordeelde werd hij die bewuste dag door een onbekend persoon in Paramaribo benaderd om een tas met pepers voor iemand te bezorgen op de luchthaven. Echter werd hij door leden van de security aangehouden.

Volgens kantonrechter Danielle Karamatali heeft Pengel bij zijn aanhouding iemand als verstrekker aangewezen, maar gaf hij bij de confrontatie bij de politie aan de persoon niet te kennen. Daarna maakte hij gebruik van zijn zwijgrecht. Ook de naam van de ontvanger is tijdens het onderzoek niet achterhaald. “Het is bij vage woorden gebleven”, zei de rechter.

De magistraat vond dat de verdachte wel op de hoogte was van de drugs in de tas, omdat hij deze wel degelijk had gescand en de drugs toen al had geconstateerd. Echter nam hij deze toch mee voor de onbekende verstrekker. Zij nam het Pengel kwalijk dat hij de naam van Suriname heeft geschaad, terwijl hij juist degene was die drugsuitvoer moest voorkomen. De straf was conform de eis van het Openbaar Ministerie.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis