Redactie: 14-jarige in Ramgoelam slaapt met mannen voor 50 SRD ~ Paramaribo Suriname

Suriname ~ Kinderpr*stitutie is in Suriname geen ver-van-mijn-bedshow meer. Wat al lange tijd een bekend beeld is in de buurlanden lijkt te zijn overgewaaid.

[quads id=1]

Latour Paramaribo

In het ressort Latour te Paramaribo verkopen meisjes onder vijftien jaar hun lichaam voor geld. Wilgo Koster, centrumcoördinator van het buurttehuis Stibula te Paramaribo beschikt al enige tijd over informatie dat er kinderpr*stitutie plaatsvindt in het ressort Latour. In het weekend zijn er twee bezorgde moeders bij hem geweest voor hulp, en ze hebben hem informatie gegeven.
[quads id=1]

Twee meisjes

Het gaat om twee meisjes van vijftien en veertien jaar, die volgens de moeders hun lichaam verkopen voor SRD 100 of soms SRD 50 op een locatie in de wijk Ramgoelam. Ook in Paramaribo. Koster zal de hulp van de politie inroepen om een kijkje te gaan nemen op de aangegeven plek, waar naar verluidt ook andere jonge meisjes intieme diensten aanbieden.

Hij deelde zijn bezorgdheid met de krant, maar bracht dit ook ter sprake tijdens een bewustwordingssessie voor leerkrachten van scholen uit de omgeving, over drugsgebruik onder jongeren.

Samenwerking

Dat gebeurde gisteren in Stibula, in samenwerking met de Nationale Antidrugs Raad. Naast pr*stitutie is er ook sprake van verwaarlozing van kinderen en drugsgebruik in de wijk.


(Voorbeeld foto Getty Images)

[quads id=1]

Dit laatste is sinds vorig schooljaar bij jongeren te merken.Volgens hem scoort de buurt slecht in het recente onderzoek over drugsgebruik onder jongeren. Koster zegt dat drugsgebruik ook pr*stitutie in de hand werkt. Hij denkt dat het gedrag van mensen zal veranderen als zij het beter hebben.

Vandaar dat Stibula verschillende informatiesessies heeft gehouden voor de buurt. Ook stoort hij zich danig aan het feit dat jongeren makkelijk ‘vloei’ kunnen betrekken bij de winkel. Hoewel dit minder was geworden, ziet hij dit fenomeen weer de kop opsteken.
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.