Redactie: 6-jarig meisje vraagt klasgenoot om haar te ‘boelen’

Het maken van vreemde geluiden tijdens schooluren in de klas en het omhelzen en zoenen van jongens resulteerde erin dat de leiding van de openbare school te Commewijne ontdekte dat een 6-jarig meisje meerdere malen door haar 47-jarige oom was misbruikt. In deze zaak is de oom dinsdag tot een celstraf van 3 jaar veroordeeld. Openbare aanklager Reshna Jhinkoe voerde in haar strafvoorstel aan dat deze zaak door de onderdirectrice van de voornoemde school was ontdekt, nadat de klassejuf het kind de vreemde geluiden hoorde maken.
Volgens de klasse juffrouw tilde het meisje haar rok vaker tot haar dijen en vroeg zij haar klasgenoten ‘om met haar te gaan boelen’. Dit ging volgens haar vaak gepaard met nog meer seksueel getinte geluiden. Het kind vertelde de onderdirectrice dat zij vaker door de oom aan haar tepels werd geknepen en had deze oom zijn geslachtsdeel in dat van haar gestopt. Het geval zou zich vanaf maart 2015 hebben voorgedaan. Het was de onderdirectrice die besloot om de politie in te schakelen, waarna de oom werd aangehouden.

Raadsvrouw Shefani Amirkhan bleef erbij dat de oom onschuldig was voor wat hem verweten werd. Volgens de advocaat is het wel duidelijk dat iets met het meisje is gebeurd, echter het bewijsmateriaal was niet hard genoeg om de oom als schuldige aan te merken.
Jhinkoe vond het een kwalijke zaak dat de oom ervoor heeft gezorgd dat de toekomst van het meisje compleet is verpest. Het kind is zodanig getraumatiseerd dat zij in een tehuis moest worden overgeplaatst en zelfs op een ander school moest worden ingeschreven.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis