Redactie: Over de overleden volleybal ster Faisel Molijn

Een waas van ongeloof hangt boven de volleybalwereld na het ontstellende nieuws dat assistent-bondscoach Faisel Molijn van de nationale volleybalselectie zondagavond is overleden na een verkeersongeval. Molijn, die op 1 november 37 zou worden, laat twee kinderen na.
Molijn had kort daarvoor nog een selectietraining gedraaid en was op de fiets op weg naar huis toen hij aan de Indira Gandhiweg werd aangereden door een personenauto, die hem ter hoogte van de Tyronneweg inhaalde. Hij liet ter plekke de geest.

Ook de bijrijder van het voertuig – de 24-jarige Franklin Sjenkie – overleefde het ongeluk niet, nadat het voertuig botste tegen een vrachtwagen, die in tegenovergestelde richting reed. Het rijbewijs van de 24-jarige chauffeur Sergio D. is ingevorderd.

Goede vriend Kim Sang Marshall is aangeslagen. Hij kwam op een pijnlijke manier erachter dat Molijn er niet meer is. Marshall belde naar Molijn’s mobiel en kreeg de politie. “Ik hoopte dat het niet waar was. Ik stelde een paar vragen en kreeg te horen dat er via de telefoon geen informatie verstrekt kon worden en dat ik me naar het bureau te Latour kon begeven. Daar aangekomen gaf ik aan wat hij aanhad en toen kwam de bevestiging. Ik kreeg gelijk een leegte. Ik mis hem nu al.”

Bondscoach Verdy Getrouw is met stomheid geslagen. “Ik heb geen vrede met dit nieuws, maar tja … ik kan geen moer doen. We zijn in Faisel een kanjer kwijt.” Getrouw en Molijn bereiden de selectie voor op WK-kwalificatiewedstrijden op 30 en 31 oktober in Suriname tegen Jamaica, Turks en Caicos en Guadeloupe.

Volgens Robert Bakboord, die jarenlang met Molijn binnen Lyzecks heeft gespeeld, was Molijn een “eenvoudig, vrij gelovig en plezierig mens”. “We verliezen in Faisel echt een respectabele persoon.”
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis