Redactie: Update: Koyeba mogelijk bijna vrij

Update!!
De advocaten van de bekende dancehallartiest King Koyeba werken aan een verzoekschrift dat zij volgende week willen indienen om hem vrij te krijgen. Dit zegt een van hen, Raoul Lobo tegen de Ware Tijd.De 31-jarige Lowinzo Misiedjan, zoals Koyeba eigenlijk heet, is ongeveer een maand geleden aangehouden met ongeveer 500 gram drugs. Bij een inval in een huis aan de Raoulweg in Wanica werd ongeveer zes kilogram yammi in beslag genomen. De artiest is toen is samen met twee andere verdachten J.A. en R.S. aangehouden.

Lobo zegt dat er geen onderzoekbelang meer is, wat de weg vrijmaakt voor de autoriteiten om Koyeba in vrijheid te stellen. De advocaat legt uit, dat er vier poten zijn, waarop vrijheidsbeneming gestoeld is en op het moment dat een van de vier niet meer van toepassing is, “moet de persoon in vrijheid worden gesteld”. Onderzoekbelang is een van die poten. Doordat de verdachte zijn daad heeft toegegeven, is er volgens de advocaat geen onderzoeksbelang meer.

King Koyeba heeft tegenover de rechter-commissaris toegegeven dat hij drugs verkocht. Hij voerde ter verdediging aan, het geld nodig te hebben om zijn kinderen te verzorgen. De artiest is vader van negen kinderen en verwacht er binnen afzienbare tijd nog twee. Koyeba heeft ook toegegeven dat hij yammi en marihuana gebruikt. Lobo zegt dat het enorm belangrijk is dat de verdachte in vrijheid wordt gesteld, zodat hij aan zijn verplichtingen kan voldoen. Die liggen behalve tegenover zijn kinderen, ook rond al geboekte shows. Of het Openbaar Ministerie de zaak naar de kantonrechter zal brengen voor berechting van de verdachten is nog onduidelijk voor de advocaat.
Bron: DWT


“Van de grote partij drugs, was slechts een klein deel van King Koyeba. Ongeveer zeshonderd gram is op hem aangetroffen”, zegt Lygia Palmburg, één van de advocaten van Lowinzo Misiedjan, zoals de artiest eigenlijk heet. Zij vindt niet dat de volledige partij drugs die is aangetroffen, op zijn conto mag worden geschreven.

De artiest is vorige week samen met twee andere verdachten J.A. en R.S. aangehouden en op hen werd ruim zes kilogram yammie aangetroffen. De drie worden verdacht van drugshandel. Zij zijn in een woning aan de Raoulweg in het district Wanica aangehouden door een gemengde eenheid van de politie. Koyeba is reeds voorgeleid bij de rechter-commissaris, maar het is onduidelijk of er reeds een beslissing is genomen over verlenging zijn hechtenis.

Verschillende bronnen bevestigen dat zijn aanhouding met dertig dagen is verlengd, maar Palmburg en haar collega Raoul Lobo zijn hiervan niet op de hoogte. King Koyeba heeft tegenover de rechter-commissaris toegegeven dat hij drugs verkocht, omdat hij het geld nodig had om zijn kinderen te verzorgen. Ook heeft hij bekend af en toe yammi of marihuana te gebruiken.
Bron: DWT


De bekende artiest Lowinzo Misiedjan, meer bekend als King Koyeba, is vandaag samen met twee andere verdachten opgepakt bij een drugsinval in het district Wanica.

De recherche van Regio Paramaribo in samenwerking met de Narcotica Brigade hebben een inval gepleegd op twee verschillende locaties in Wanica, waaronder de Boedhoestraat. Bij deze inval heeft de politie meer dan 12 kilo yami aangetroffen.

img_6011

De verdachten zijn na de aanhouding gelijk overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade voor verder onderzoek.
Bron:DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren