Redactie: Heeft Riaaz (Santokhi) Rudolf Wakidin vermoord?

ambulance politie

Raadsman Benito Pick wil meer ruimte alvorens hij zijn pleidooi kan houden in de strafzaak waarbij de verdachte Riaaz D. alias Santokhi terecht staat voor de dood van de 62-jarige Rudolf Wakidin. Op verzoek heeft de rechter besloten de advocaat de ruimte te geven zijn pleidooi op 20 oktober te houden. Santokhi riskeert een celstraf van 14 jaar.
Wakidin, die taxichauffeur was, werd op 2 februari 2009 vermoord. Zijn keel was doorgesneden. Hij werd levenloos in een zijstraat van de Kleinestraat te Tourtonne VII aangetroffen. De verdachte was de persoon geweest die hem voor het laatst belde en een taxi bestelde. Riaaz heeft vanaf het begin ontkent het slachtoffer te hebben vermoord. Wel zou hij in het voertuig zijn geweest, toen Wakidin werd vermoord. De verdachte verklaarde eerder dat hij op die bewuste dag naar Wakidin belde voor een rit. Hij was bekend met de taxichauffeur en reed altijd met hem. Het slachtoffer werkte voor Tourtonne’s Taxi, maar pikte de verdachte ergens aan de Maagdenstraat op.

Onderweg stopten twee onbekende mannen de auto. Wakidin wenkte hem dat hij die mannen ook zou meenemen. Riaaz D. zei dat hij aan de telefoon was, toen de twee mannen instapten. Hij sprak verder door. Opeens voelde hij een slag aan zijn hoofd. Het enige wat hij nog hoorde was: ‘No meki a brudu fadong ini a wagi’. Daarna verloor hij het bewustzijn. Toen hij na ruim vijf uren weer bijkwam, zag hij bloed op zijn gezicht. Hij zag dat het slachtoffer voorovergebogen lag. Hij schudde hem en zag dat zijn keel doorgesneden was. Hij merkte op dat Wakidin niet meer leefde. Volgens de verdachte zat hij al verwikkeld in een andere zaak en hij wilde geen gedoe met de politie. Hij bond zijn hoofd met een T-shirt en liep een eindje verder op. Daarna belde hij zijn neef op, die heeft hem toen opgehaald. Hij zei aan zijn neef dat hij in een bar was en gevochten had. Twee dagen na het feit, vertrok de verdachte naar Guyana en was hij onvindbaar. Riaaz zei aan de rechter dat hij in een andere kwestie, een oplichtingszaak, in beeld zou komen en daarom was hij weg.

De verdachte verklaarde verder dat hij USD 24.000 en SRD 1000 op die bewuste dag bij zich had in zijn tas. Toen hij bijkwam was de tas weg. Volgens openbare aanklager Claudia Bruining is deze verklaring niet aannemelijk, omdat er op die datum nog nergens een aangifte tegen Riaaz was gedaan. De aangifte kwam pas nadat hij naar Guyana was uitgeweken. Het pleidooi wordt op 20 oktober gehouden.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis