Redactie: Leandro maakt minderjarige zwanger

Officier van Justitie Bibian Tjin Liep Shie heeft woensdag een jaar onvoorwaardelijke celstraf met aftrek van voorarrest geëist tegen verdachte Leandro P. voor seks met een minderjarig meisje. De openbare aanklager benadrukte dat de man misbruik heeft gemaakt van de jeugdigheid van het slachtoffer.
Leandro P. heeft vorig jaar meerdere malen seks gehad met de tiener, die toen in de derde klas van de mulo zat. De laatste keer gebeurde dat tegen haar wil. Ze zei dat ze zich rond november vorig jaar ziek voelde en dat doktersonderzoek had uitgewezen dat ze ongeveer zestien weken zwanger was. Haar moeder deed toen aangifte bij de politie.

(Voorbeeld foto Google)

Leandro P. heeft al bij het gerechtelijke vooronderzoek toegegeven seks te hebben gehad met het meisje, maar de relatie is intussen beëindigd. Hij heeft een andere vriendin. Op een eerdere zitting had hij zijn bereidheid uitgesproken om voor de baby te zorgen. Het kind is enkele maanden geleden geboren. De verdachte is eerder in vrijheid gesteld, maar was niet aanwezig toen de officier van justitie haar requisitoir hield. Rechter Robert Praag heeft gisteren besloten dat hij weer moet worden opgepakt, omdat hij zich niet heeft gehouden aan de voorwaarden voor zijn voorlopige invrijheidstelling. Zijn advocaat, die gisteren eveneens niet op de zitting was, zal op 23 november aan het woord komen.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis