Redactie: Shaida verdacht van verduistering 135.000 srd en 65.000 euro

Shaida J., een medewerkster van een Surinaamse bankinstelling, moest zich dinsdag voor de groene tafel verantwoorden voor het verduisteren van SRD 135.000 en Euro 65.000. Aanvankelijk was het de bedoeling om gisteren de vertegenwoordiger van de bank als getuige te horen. Doordat de raadsman van de verdachte, Benito Pick, nog steeds niet over het volledig dossier beschikte, was de magistraat genoodzaakt deze zaak uit te stellen naar 25 oktober.
De verdachte heeft eerder bij de politie verklaard niets over de gelden af te weten. Echter heeft de beveiligingscamera duidelijk verdachte handelingen van haar vastgelegd en zijn deze middels snapshots ook in het dossier terug te vinden. Volgens een bepaalde procedure zou de medewerkster het geld moeten hebben afgestaan. Ze ging niet storten en verkoos in een andere ruimte te gaan met haar tas.

Pick voerde aan dat hij het nodig vond om de videobeelden op de strafzitting te bekijken om zodoende een eigen beeld te krijgen van wat zich precies heeft afgespeeld. “De politie heeft slechts snapshots gemaakt van wat zij belangrijk vindt. Die handelingen specifiek hoeven niet per se belangrijk voor ons te zijn”, zei de advocaat. Voor hem was het belangrijk eerst het dossier te krijgen alvorens hij de getuige kon horen.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis