Anoniem: Coming out, maar hoe? Het verhaal van Charlie

Hi Familienieuws. Het is coming-out week van 2016! En ik heb het heel moeilijk nu. Ik ben Charlie. Ik weet al ongeveer 3 jaar dat ik op jongens val. Ik ben nu 21 jaar. Ik heb ook sinds kort mijn eerste sexuele ervaring met een man achter de rug. Hij heet Albert. En, ik zeg het eerlijk. Voor mij geen meisjes meer. Ik ben homo.

Ik heb alleen een probleem. Ik heb al een jaar een vriendin. Cara, ze is mijn beste vriendin. Al 7 jaar. Zij weet dat ik 3 jaar geleden struggelde met mezelf. Ze vond juist dat ik ervoor uit moest komen. En dat ik het moest accepteren. Maar ik bleef maar volhouden dat het een fase was.
Cara is altijd al verliefd geweest op mij, vertelde ze me toen ook maar ze wist al eerder dan mij dat ik nooit op haar zou vallen omdat ze een vrouw is. Maar ik bleef ontkennen dat ik homo was. Ik heb wel toegegeven aan haar dat ik bi ben. En dat ik mannen ook aantrekkelijk vond maar dat ik het nooit met een man zou doen.

Omdat we altijd zo close waren en zij verliefd op mij bleef zijn we vorig jaar toch die relatie aangegaan. Uiteindelijk deed ik het puur om mezelf te bewijzen dat ik best met een meisje kon leven. En ik deed het ook om mijn familie en vrienden te overtuigen dat ik geen homo was want iedereen om mij heen speculeerde al het een en ander. Ik zag mijn naam vaker op roddelsites en social media voorbij komen. Mensen noemen mij boeler, vriendje en dat soort vervelende dingen. Dat wilde ik niet meer. En ik wilde ook mijn ouders dat verdriet niet aandoen.

Mijn vader heeft maar 1 zoon van de 5 kinderen. Als nakomeling had hij gehoopt dat ik in zijn voetsporen zou treden. Maar ik ben absoluut niet zoals mijn vader. Hij is een autoritaire trotse man die vrouwen niet goed behandelt. Hij heeft mijn moeder meerdere keren mishandelt. En ook mijn zusters. Maar ok, daar gaat mijn verhaal niet over vandaag.

Nu een jaar later heb ik spijt. De sex tussen mij en Cara is niets. Ik leef in een leugen. Zij is 19 jaar en ze is onze toekomst aan het uitstippelen. Maar ik zie geen toekomst met haar. En ze verdient ook beter. ik hou van haar. Maar als een zus. Ik ben ready om uit te komen. Ik weet alleen niet hoe.

Ik durf de relatie met Cara niet te verbreken. Als ze erachter komt dat ik haar heb bedrogen dan weet ik zeker dat ze iedereen gaat vertellen dat ik homo ben. Ook kent ze mijn vriendje. En hij is getrouwd en heeft kinderen. Hij leeft al jarenlang een dubbel leven.

Ik weet dat ik fout ben geweest, maar nu wil ik het goedmaken door eerlijk te zijn tegen iedereen. Maar hoe doe ik dat? Kunnen jullie mij helpen. Jullie mogen mij uitschelden en veroordelen. Ik verdien dat ook. Maar kunnen jullie mij daarnaast ook advies geven hoe ik dit aan moet pakken zonder de mensen om mij heen nog meer verdriet te doen?

Ik wil niet meer leven op deze manier. Ik wil gelukkig zijn en ik wil mensen gelukkig maken. Ik wil niet door het leven als mijn vriendje en jaar in jaar uit leven met een leugen. Lieve Familienieuws, ik weet dat jullie de namen veranderen maar ik heb zelf ook het 1 en ander aan mijn verhaal veranderd om extra anoniem te blijven.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs