Redactie: Ik kan geen kinderen krijgen

Ik ben Shanti, ik woon in Scheveningen. Ik heb alles, maar dan ook alles. Goede baan, lieve Nederlandse man. Gezonde ouders die van de week 50 jaar getrouwd waren. Een lieve broer met een mooie dochter. Ik heb genoeg geld, ik krijg genoeg liefde maar er is 1 probleem. Ik kan geen kinderen krijgen.
Ik ben bijna 40, mijn man is ouder. Hij is al 62. We kennen elkaar al ongeveer 10 jaar. Toen hij 50 was is hij gestopt met werken. Na zijn scheiding heeft hij de zaak aan zijn vrouw verkocht om te genieten van het leven. Hij wilde reizen en toen kwam hij mij tegen. Dus we hebben altijd samen genoten van andere landen. Toen ik 35 jaar was kreeg ik mijn baan en sindsdien wonen we aan het strand in Nederland.

Ik heb nooit de pil gebruikt maar ben ook nooit zwanger geworden. Opletten deden we niet want Hans is wat ouder en wilde dolgraag kinderen. Zijn eerste vrouw wilde absoluut geen kinderen. Ik dacht al die tijd dat het aan hem lag. Maar ongeveer  een jaar geleden kwam ik erachter dat het helemaal niet mogelijk is bij mij. Hans vond het prima, die had er al niet meer op gerekend maar ik ben doodongelukkig.

Ik ben ongelukkig, ik huil heel de dag van verdriet. Ik kan het niet verkroppen dat ik nooit moeder zal worden. Ik weet dat er ook nog vele andere mogelijkheden zijn hier in Nederland. Maar adopteren wil ik niet en ik wil ook geen eicel van iemand anders. En ik wil ook niet dat Hans een kind krijgt met iemand anders. Ik wil mijn EIGEN baby. Ik voel me ook schuldig tegelijk. Hans is zo lief, maar ik ben zo kribbig tegen hem. Hij voelt zich zo machteloos. Hij kan niets voor mij doen.

Op mijn werk kan ik me niet concentreren. Ik zit al een hele tijd depressief thuis. Ik voel langzaam mijn huwelijk achteruit gaan. Ik denk alleen maar aan mijn gemis. Wat moet ik doen als Hans bij me weggaat of als hij bijvoorbeeld overlijdt? Dan blijf ik alleen achter zonder kinderen. Ik wil geen contact met mensen die wel kinderen hebben, dat kan ik niet aanzien. Soms voel ik me zo een gemene vriendin. Ik ga nooit op kraambezoek van mijn vriendinnen en nichten. Ik gun het ze gewoon niet. Ik weet dat jullie gaan zeggen dat ik gemeen ben en dat ik een slechte persoonlijkheid heb. Maar kunnen jullie mij dan ook helpen om ervan af te komen? Ik wil niet zo zijn maar hoe kan ik accepteren dat ik nooit moeder ga worden? Dit is zo zwaar voor mij.

Zijn er andere vrouwen zonder kinderen hier? Hoe gaan jullie er mee om? Ik voel me zo leeg en rot. En, ik voel me zo alleen.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit verhaal. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs