Redactie: Gezin vermoorde Lakhichand Sewcharan heeft het heel erg zwaar

overleden Suriname

Update:

Het gezin van de vermoorde bewaker Lakhichand Sewcharan (59) op het Magentaproject, is met zijn dood in een ernstige sociaal maatschappelijke positie gekomen.

[quads id=1]

De echtgenote die diabeet is, ligt al ruim twee maanden in het ziekenhuis met een complexe beenbreuk. De drie kinderen hebben allemaal een geestelijke beperking en zijn zwaar afhankelijk. Ze vertoeven nu alleen in het huis. Familie en buurtgenoten proberen zich over hen te ontfermen.

Parlementariër Krishna Mathoera heeft woensdag de kinderen bezocht. “De situatie is verschrikkelijk”, zegt zij. In De Nationale Assemblee heeft zij donderdag gepleit voor extra slachtofferhulp. Mathoera neemt het justitie kwalijk dat die op geen enkele wijze notitie van het gezin heeft genomen en geen slachtofferzorg heeft verleend.

[quads id=1]

Het stoffelijk overschot van de vermoorde bewaker is nog niet vrijgegeven en de familie vraagt zich af hoe de kosten van de crematie op te brengen.

De man was de enige kostwinner van het gezin. “Er is geen geld, ook de kosten die gemaakt moeten worden voor medische zorg zijn er niet of worden niet vergoed.

[quads id=1]

Alles is van de mensen gestolen, ze moeten de troep zelf opruimen zonder enige notitie van de justitie, zegt Mathoera. Sewcharan werd in de nacht van 10 oktober door criminelen gedood bij de bouwmaterialenzaak waar hij werkte, niet ver van zijn woning. Hij had vooral zwaar hoofdletsel. Het onderzoek in deze zaak is nog gaande.

Bron: DWT


De politie van Santo Boma kreeg op maandag 10 oktober omstreeks 02.15 uur telefonische melding dat enkele verdachte figuren zich in de omgeving van een bouwmaterialen zaak aan de Magentha kanaalweg bevonden.

Op de plek aangekomen, troffen de wetsdienaren het lichaam van de 59-jarige bewaker Lakhichand Sewcharan van de bouw materialen zaak aan. Het slachtoffer heeft letsels aan het hoofd. Hij vertoonde geen tekenen van leven. De ingeschakelde arts stelde de dood vast.

[quads id=1]


(Foto Anthony Janki)

Voorlopige onderzoek wijst uit dat er vermoedelijk sprake is van een misdrijf. Het is nog niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie is het lijk voor obductie in beslag genomen.

Het onderzoek is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.
Bron: KPS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis