Redactie: Bryan verwekt 200 kinderen

Bryan is zaaddonor. De ‘superdonor’ heeft ongeveer tweehonderd kinderen verwekt in het Nederlandse Medisch Centrum Bijdorp, waar hij regelmatig “langskwam”. Dat zegt hij in een interview met het Algemeen Dagblad.
Bryan, de schuilnaam van de donor die niet in persoon, noch telefonisch het interview wilde geven, zegt in een e-mail dat hij trots is op het feit dat hij zoveel kinderen heeft kunnen verwekken. “Er was vraag, ik kon aanbieden. Dus dat deed ik. Hoe je het ook bekijkt, ik heb heel veel mensen kunnen helpen. Dat geeft een goed gevoel.”


De halfbloed Nederlander met Surinaamse roots voelt zich niet schuldig tegenover de slachtoffers van de wan-prakijken van arts Jan Karbaat bij Bijdorp. Deze kwam de afgelopen week in het nieuws vanwege geruchten dat hij zou hebben gesjoemeld met donorzaad. Vrouwen werden geïnsemineerd met het sperma van Bryan, een overactieve en autistische man. Dit stond echter niet in zijn donoromschrijving.


(Foto: Jan Karbaat)

Volgens meerdere vrouwen loog de kliniek over de achtergrond van alle donoren. Ook zou de beruchte directeur van het ziekenhuis, die overigens ook in de jaren ’50 directeur was van het Militair Hospitaal in Suriname, beschuldigd zijn van het insemineren met eigen sperma. Volgens 1 van de moeders leek haar kind verdacht veel op de directeur.**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis