Redactie: Verdachte van poging tot doodslag en zware mishandeling vrijgelaten

politie Suriname

Kantonrechter Sieglien Wijnhard heeft ambtshalve de verdachte Xaverio W. voorlopig op vrije voeten gesteld. De verdachte wordt poging tot doodslag en zware mishandeling ten laste gelegd. Hij zou zijn ex-vriendin en haar nieuwe vriend hebben mishandeld.

“Meester, het is verkeerd. Hoe lang ik ook wil praten, het blijft verkeerd”, zei de verdachte aan de kantonrechter. De verdachte heeft een kind met zijn ex-vriendin. Volgens de nieuwe vriend viel Xaverio W. zijn ex-vriendin continu lastig. Op die bewuste dag was hij met het kind in het voertuig en zag hij zijn ex-vriendin en haar vriend op Latour. Hij stapte uit zijn auto en begon haar voor vies en vuil uit te schelden. De vriend kwam ertussen en er ontstond een woordenwisseling die in een vechtpartij uitmondde. Op een gegeven moment wilde de verdachte met zijn auto inrijden op het koppel. De vriend trok zijn vriendin uit het pad van het voertuig en ze belandden in een goot.
De verdachte probeerde zijn ex-vriendin nog uit de goot te trekken en mee te nemen, maar ze zag kans om te vluchten. Ze zou hulp gaan zoeken. Een CIVD’er die alles zag gebeuren, probeerde de verdachte tot inkeer te brengen, maar Xaverio W. bleef doorgaan. Hij ging ook tekeer tegen de CIVD’er die genoodzaakt was om een schot te lossen.

De verdachte verklaarde dat hij het koppel slechts wilde afschrikken en dat hij ze niet mishandeld had. Hij zou zijn ex-vriendin gevraagd hebben waarom zij geen contact opneemt met hem, terwijl hij haar belt voor het kind. Hij ontkende dat hij haar lastig viel. De rechter benadrukte dat zijn manier van handelen verkeerd was en dat het traumatisch voor het kind kan zijn.

Bron: Starnieuws**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis