Redactie: Politie agenten gebruiken pepperspray om militair op te pakken

De militair H.H. is vrijdagmiddag in het stadscentrum aangehouden door leden van de Bikers Unit. De militair verzette zich hevig toen hij werd aangemaand om zich niet op te houden voor hotel Krasnapolsky. Dit gebeurde tijdens een poging van bikers om hangjongeren uit het winkelcentrum te verwijderen.

Als gevolg hiervan verplaatsten de jongeren zich naar de voorgevel van hotel Krasnapolsky. De agenten vervolgen hun werkzaamheden en maanden de scholieren aan om de plaats te verlaten. H.H. die in gesprek was met een paar jongens die gekleed waren in schooluniform, weigerde de plaats te verlaten. Hij uitte bedreigingen naar de agenten en maakte hen duidelijk dat ze hem niets konden doen.
Bekijk hier de video van het gevecht:

De militair verzette zich hevig en de agenten waren genoodzaakt zijn verzet te breken. H.H. sloeg terug naar de agenten en er ontstond een worsteling tussen hen. Doordat de menigte op de agenten afkwam waren zij genoodzaakt peperspray te gebruiken. H.H. werd kort hierna in de boeien geslagen en afgevoerd naar het politiebureau. De zaak is overgedragen aan de Militaire Politie.
Bron: DWT**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis