Update!! Redactie: De moordverdachte van buitenvrouw Naomi Dhanradj uit Suriname blijft voorlopig opgesloten

UPDATE!!
“Rechter ik wist niet dat zij dood was’’, verklaarde de verdachte M.P. gisteren tegenover rechter Sieglien Wijnhard. Hij is opgesloten voor het wurgen van zijn vriendin Naomi D.

[quads id=1]

De twee hebben eerder dit jaar met elkaar gevochten, waarbij hij haar gewurgd heeft.

De politie heeft in de auto van M. bloedsporen aangetroffen die van zijn vriendin afkomstig zijn. Hij heeft haar, na haar gewurgd te hebben, in zijn auto meegenomen naar Rijsdijk te Para, waar hij haar op zijn erf begroef.

[quads id=1]

M. P. is vaker in aanraking gekomen met de politie wegens mishandeling van zijn vrouw en het bedreigen van haar familie met de dood. De familie van de vrouw heeft uit vrees een beschermingsbevel aangevraagd, nog voordat de vrouw om het leven was gebracht. De verdachte heeft bekend de vrouw meerdere malen te hebben mishandeld. De zaak is voor verhoor van getuigen verdaagd tot 20 oktober. M. P. blijft opgesloten.
Bron: DWT


Mahesh H. ontkent zijn vriendin Naomi Dhanradj in april dit jaar om het leven te hebben gebracht. De verdachte zei donderdag bij de behandeling van zijn strafzaak dat hij die bewuste dag geen ruzie met het slachtoffer heeft gehad en haar ook niet heeft gewurgd, zoals het rapport van de patholoog anatoom doet denken. Mahesh vertelde dat hij een relatie onderhield met Dhanradj, terwijl hij wel zijn eigen vrouw had, met wie hij in een ander huis woonde. Op die dag werd hij laat wakker en moest hij maandverband en enkele spullen voor het latere slachtoffer gaan kopen.

[quads id=1]

Bij terugkeer dronken zij wat cognac uit dezelfde glas en besloten zij te gaan liggen. Een poos later zou Dhanradj hem hebben aangegeven dat zij iets in de badkamer moest gaan doen. “Ik hoorde haar tekeer gaan tegen iemand en nam snel een kijkje. Dit is toen ik zag dat zij met iemand aan de telefoon was.

Ik vroeg mezelf gelijk af van waar zij een mobiele telefoon had, omdat zij eerder niet over een mobiel beschikte. Na het gesprek gooide zij het toestel onder het bed en kwam zij naast mij liggen. Toen het toestel weer overging, greep zij ernaar en gooide het naar buiten”, zei Mahesh. Volgens de verdachte kwam het slachtoffer weer naast hem liggen en omhelsde hij haar toen. Dit is toen de vrouw aangaf om haar los te laten en zij door de stribbelingen op de grond kwam te vallen.

[quads id=1]

“Ik dacht dat zij bewusteloos was geworden door kortademigheid. Zij heeft vaak last hiervan en komt dan uren later weer bij. Daarom bracht ik haar ook niet naar de dokter.” De verdachte voerde aan dat hij nog geprobeerd had water in de mond van Dhanradj te zetten, maar dat dit weer eruit kwam. Hij besloot haar maar op het bed te plaatsen en naar zijn ander huis te gaan om zich op te frissen.
‘Ik plaatste haar onder een boom’

Mahesh vertelde dat hij enkele uren later terugkeerde naar de woning van Dhanradj en zag dat het slachtoffer nog steeds op het bed lag zoals hij haar had gelaten. Hij tilde haar op en plaatste haar in zijn wagen om samen te gaan ‘chillen’. “Ik dacht dat zij tijdens het chillen weer bij zou komen, maar toen ik zag dat dat niet gebeurde, reed ik later samen met haar naar mijn andere woning. Daar aangekomen schudde ik haar, maar ontdekte dat haar lichaam koud en helemaal slap was geworden. Ik tilde haar weer uit de wagen en probeerde haar naar binnen te brengen, maar het lukte niet. Haar lichaam was zo zwaar geworden dat ik haar op de grond liet vallen. Hierna trok ik haar onder een boom op het erf en plaatste ik een zinkplaat op haar”, zei de verdachte. Volgens hem had hij al het gevoel dat Dhanradj de geest had gegeven, maar hoopte dat zij alsnog de volgende dag weer tot leven zou komen.
Lijk in oud wc kuil begraven

[quads id=1]

Mahesh zei dat hij de dag erna ging kijken of de vrouw intussen al leefde. Toen hij zag dat zij inderdaad dood was, besloot hij het lijk maar op het erf te begraven in een gat dat eerder gebruikt werd voor een wc. “Ze moest dichtbij mij blijven. Ik hield van haar, daarom heb ik haar daar begraven”, aldus de verdachte. Volgens de kantonrechter is uit het onderzoek gebleken dat de verdachte reeds drie keren eerder door de politie is aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van beide vrouwen.

[quads id=1]

“De gewelddadigheid is aanwezig”, zei de rechter aan Mahesh. Wijnhard vond het ook vreemd dat Mahesh de nadruk legde op het drinken uit dezelfde glas, terwijl een spuit met grammoxoon in de woning is aangetroffen. Deze zaak wordt op 20 oktober verder behandeld.

Update:

Opgelet!!! Deze twee gevangenen zijn zojuist ontsnapt uit de gevangenis in Suriname

Bron: DBS

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis