Redactie: Geboren – Andrés Benschop. 1e baby van Royal Care Residence Medical Centre

In het Royal Care Residence Medical Centre (RCR MC) heeft de geboorte van de eerste baby, Andrés Benschop, plaatsgevonden. De baby is van het mannelijk geslacht en is geboren op 5 oktober om 06:07 uur. De trotse ouders zijn Ruby D’Azevedo en Randy Benschop. De baby weegt 3 kg en 230 gram. De zwangere vrouwen worden begeleid door de verloskundige Sien van Schoor, die onder andere de zwangerschapscontroles uitvoert.
“De baby maakt het echt goed en is een flinke jongen”, aldus Van Schoor. In het geboortecentrum kan men terecht voor de bevalling en zwangerschapscontroles. Ook zij die moeite hebben met bevallen, kunnen gebruik maken van zwangerschapsyoga, die vanaf november 2016 zal worden aangeboden. Daarnaast worden er ook andere cursussen aangeboden op het gebied van zwangerschap, zoals borstvoeding en babymassage.

Wat dit geboortecentrum uniek maakt, is de wijze van dienstverlening. Zo krijgen de zwangere vrouwen alle nodige aandacht. Er wordt met een bevallingsplan gewerkt. Zo kunnen de ouders al hun wensen/verwachtingen met betrekking tot de bevalling aangeven, zoals onder andere rustgevende muziek tijdens de bevalling. Op deze manier verloopt de bevalling zoals de ouders het wensen. Hiermee onderscheidt de RCR MC zich van andere ziekenhuizen. Het geboortecentrum is officieel op 1 oktober 2016 in gebruik genomen.


Het RCR MC werkt samen met alle verzekeringsmaatschappijen, zoals Assuria, Self Reliance en het Staatsziekenfonds. Een ieder die verzekerd is vanaf basiszorgverzekering tot comfort en eerste klasse verzekerden, kunnen terecht bij de RCR MC. Ook is het mogelijk om de medische zorgpakketen up te graden. Op donderdag 20 oktober 2016 nodigt de RCR MC de samenleving uit, in het bijzonder de toekomstige ouders en ook moeders met zuigelingen, voor een informatieavond. Deze activiteit zal om 19:00 uur aanvangen in het gebouw van RCR MC, welke gevestigd is aan de Anton Dragtenweg no. 68.
Bron: DBS**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis