Redactie: SWM gaat bericht over rovende “SWM-ers’ onderzoeken

water Suriname

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft ingespeeld op het bericht dat via social media de ronde doet over rovers die zich voordoen als personeelsleden van het bedrijf. Lees hieronder het bericht:

“Stuur voor fam. in su; aub delen en laat swm het ook weten
LIEVE FAMILIE OPGELET,
Er rijdt een wagen met een paar rovers rond in buurten. Stoppen voor je huis en zeggen, dat ze van de Watetleiding zijn en iets moeten controleren. Niet opendoen voor ze, want blijken rovers te zijn. Als je voor ze open hebt gedaan, wordt je overrompeld en beroofd. Voorzichtig.Let op. Eigenlijk voorzichtig zijn en voor wie dan ook niet opendoen.Heb dit bericht net doorgekregen van iemand, de het is overkomen.”

SWM-directeur Marlon Oosterling laat in een bericht weten dat de relevante autoriteiten in kennis gesteld zijn over het bericht. Er zal uitputtend onderzoek worden gepleegd naar de waarheid van het bericht en naar eventuele daders van deze berovingen.
Intussen wil de SWM haar klanten adviseren voorzichtigheid te betrachten en nimmer zomaar personen toegang te verschaffen tot hun woning, ook al geven die aan dat ze SWM personeelsleden zijn.

In de meeste gevallen hoeven SWM personeelsleden geen woningen te betreden om hun werkzaamheden te kunnen uitvoeren:
• Meteropnemers en distributiemedewerkers dienen slechts toegang te hebben tot de meter op het erf. De afdeling meteropname werkt overigens alleen overdag
• Medewerkers van de afdeling Keuring en Controle zijn de enige SWM medewerkers die voor controle van uw binneninstallatie toegang tot de woning zouden kunnen verlangen, ook in de avonduren.

SWM medewerkers die voor werkzaamheden komen:
• zijn in SWM uniform gekleed waarop het logo duidelijk zichtbaar is;
• zijn voorzien van een SWM-badge met daarop een foto van de houder, zijn naam en personeelsnummer en
• dienen desgevraagd een telefoonnummer van een leidinggevende door te geven.

Voorts zijn SWM pick-ups zijn voorzien van een logo van het bedrijf op de voorportieren. De SWM adviseert haar klanten altijd alert en voorzichtig te zijn.

U kunt in geval van twijfel altijd bellen naar de wachtdienst op het nummer 404266.
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis