Redactie: “Mijn zoon had geen reden om haar te verkrachten”

Moeder verdachte: “Er was geen enkele reden voor ontvoering en verkrachting”
De moeder van de verdachte Ramanand B. verklaarde dinsdag op de strafzitting dat er geen reden was voor ontvoering en verkrachting van het slachtoffer. Ramanand wordt verdacht van ontvoering en verkrachting van zijn 24-jarige ex-vriendin.
Volgens de moeder kwam het slachtoffer haast elke dag over de vloer. Zij parkeerde dan haar wagen op het erf en vervolgens ging de zoon met zijn vriendin op stap. De moeder gaf aan de rechter te kennen dat haar zoon het slachtoffer als zijn vriendin had voorgesteld aan haar. Zij heeft toen de vriendin geaccepteerd en haar ook nog een cadeau gegeven. Later begreep zij dat de vader van de dame tegen deze relatie was. Het slachtoffer was hiervan erg onder de indruk, en wel zodanig dat zij toen haar pols heeft doorgesneden en ook anderszins heeft geprobeerd zich van kant maken. De relatie was hierdoor een tijdje gefrustreerd.


(Voorbeeldfoto Google)

Op 31 maart 2016 kreeg politie van De Nieuwe Grond een tip omtrent een geval, waarbij een verdachte op woensdag 30 maart een dame van Adek zou hebben ontvoerd. Volgens de informatie zou de verdachte Ramanand vanaf woensdag tot en met donderdag omstreeks 14.00 uur samen met het meisje de tijd hebben doorgebracht in een pension te Wanica. De politie van De Nieuwe Grond en de recherche van Regio Midden Suriname waren na de tip ter plaatse. Uit het onderzoek is gebleken dat de verdachte de ex-vriend van de dame is, met wie zij in het verleden een relatie zou hebben gehad.

De verdachte had een vuistvuurwapen in de kamer van het pension. Daarmee bedreigde hij zich te zullen doodschieten. De politie heeft na veel praten de verdachte op andere gedachten kunnen brengen en hem op een gegeven moment uit de kamer gehaald. Volgens de verklaring van de politie had hij inderdaad een vuistvuurwapen in zijn bezit.
Een politieman wordt in deze zaak ervan verdacht zaken verdraaid te hebben ten faveure van de verdachte. In verband hiermee heeft de rechter gisteren een agente gehoord op de zitting. Zij verklaarde dat haar collega nimmer in de directe omgeving van de verdachte is geweest. Met betrekking tot deze kwestie zal de rechter zich nog moeten uitspreken.
Het slachtoffer was tijdens de behandeling van de zaak ook aanwezig in de rechtszaal. Zij had middels een schrijven het Openbaar Ministerie gevraagd om nader gehoord te worden. Rechter Rewita Chatterpal wees het verzoek af en gaf te kennen dat het slachtoffer reeds uitvoerig is gehoord op de afgelopen zitting. De raadslieden Raoul Lobo en Robby Denz verzochten de magistraat om de vrijheidsbeneming van de verdachte op te schorten. De strafrechter wees ook dit verzoek af. Zij merkte op dat zolang het psychiatrisch rapport niet binnen is, zij geen beslissing kan nemen. Op 18 oktober wordt de behandeling van deze strafzaak weer hervat. De gevangenneming van de verdachte Ramanand blijft gehandhaafd.

Bron: DBS
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis