Redactie: 44 jarige man uit Almere opgepakt voor geld-smokkel naar Suriname

euro Suriname

De Nederlandse douane en FIOD (de opsporingseenheid van de Belastingdienst) hebben op een kade in het Zeeuwse Vlissingen 2 miljoen euro ontdekt in een ambulance.

[quads id=1]

Het geld was verstopt in plastic zakken in het dak van de tweedehands ziekenauto die samen met een nieuwe Jaguar zou worden verscheept naar Suriname. Een 44-jarige verdachte is in zijn woning in Almere aangehouden op verdenking van witwassen.


,,Het autobedrijf dat het transport zou uitvoeren, biedt op zijn website dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst”, aldus de FIOD.

[quads id=1]

Volgens woordvoerder Adriaan Ros ging het om biljetten van 500 euro. ,,Toen de ambulance met een speciaal daarvoor getrainde hond werd doorzocht, kwam het geld al snel boven water. Het dier rook de briefjes door de plastic zakken heen waarin ze waren verstopt.” De verdachte is dinsdag al opgepakt. Ook een loods en de woning van de Almeerder zijn doorzocht.

**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis