Redactie: Ik vergeef je voor het verkrachten van onze dochter?

“Vraag vergiffenis voor wat je hebt gedaan. Je bent ziek en dan nog vertel je niet de waarheid. Ik vergeef je.” Zo sprak de ex-vrouw van de 38-jarige verdachte Mike R. (38) gisteren voor rechter Rewita Chatterpal.

De man staat terecht voor ontucht met zijn biologische minderjarige dochter. De moeder heeft dinsdag belastende verklaringen tegen hem afgelegd. De verdachte heeft steeds beweerd dat hij tijdens het verhoor bij de politie onder dwang heeft toegegeven, omdat zowel zijn ex-vrouw als de politieambtenaar hem hadden beloofd dat de zaak zou worden ingetrokken als hij zou bekennen. De vrouw ontkent. Integendeel had R. haar verzocht om de zaak in te trekken, omdat hij een goede baan had en die niet kwijt wilde raken.

De zaak kwam medio vorig jaar aan het rollen, nadat de vrouw het meisje thuis bij haar vader had opgehaald en naar Stoelmanseiland had gebracht. De grootmoeder bij wie het meisje in feite woonde, lag al enige tijd in het ziekenhuis. De moeder besloot de zorg van haar over te nemen. “Toen ik haar ben gaan halen zei hij aan mij dat ze groot is geworden en dat ze ook niet meer de waarheid vertelt.” De verdachte beweert dat de verklaring van de getuige niet op waarheid berust.

Het meisje heeft op een eerdere zitting opnieuw verklaard dat haar vader haar heeft misbruikt. Ze vindt het erg dat hij niet de waarheid wil vertellen. Ze verklaarde ook dat ze hem, ondanks dat hij blijft ontkennen, vergeeft. Op 1 november zal de rechter het getuigenverhoor, waarmee eerder een aanvang was gemaakt, voortzetten. Halverwege het verhoor had de advocaat van de verdachte behoefte om het meisje en haar moeder te horen.

Bron: DWT
**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis