Redactie: Sylvana Simons krijgt doodsbedreigingen

Sylvana Simons vindt de verschillende bedreigingen die zij heeft ontvangen nadat ze bekendmaakte zich aan te sluiten bij politieke partij DENK geen reden om af te zien van haar ambitie in de Tweede Kamer te komen. “Obama krijgt vast ook doodsbedreigingen.”
“Martin Luther King heeft er vast ook een paar gehad. Mandela was ook een terrorist voordat we met z’n allen besloten dat hij een held was. Malcolm X werd helemaal door niemand begrepen en zo kan ik nog wel even doorgaan”, aldus Simons in gesprek met Grazia.
De presentatrice vindt het “best onbescheiden” om zichzelf in het rijtje te plaatsen, maar zegt dat het om een principe gaat. “Dat als je zo’n stap zet, je niet alleen maar bejubeld wordt.”

In de week nadat ze haar politieke ambities bekendmaakte was Simons verbijsterd over de reacties van mensen. Ze had verwacht dat er kritiek zou komen, maar niet dat het een “publieke lynching” zou worden.

“Elke dag word ik bevestigd in de noodzaak van wat ik doe. Door de mensen die er een missie van hebben gemaakt om mij monddood te maken.”
Bron: Nu.nl**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis