Redactie: Darryl N. verdacht van geldverduistering

De voormalig directeur van een Rotterdamse gehandicapten stichting, die samen met zijn vriendin in Porsches rondreed die zij betaalden met zorggeld, staat voor de rechter.




Zorgbestuurder Darryl N. (38) van Zorg Stichting Vivence wordt verdacht van het verduisteren van 1,5 miljoen euro, bedoeld voor de huisvesting en verzorging van geestelijk gehandicapten. Afgelopen zomer werden bij de arrestatie van N. en zijn vriendin twee Porsches, een Audi, een BMW, sieraden en diverse dure horloges in beslag genomen. Ze zitten nog in voorarrest. Hun advocaat heeft de rechtbank verzocht hun voorarrest te beëindigen.

Darryl N. werd aangehouden na diepgaand onderzoek door de recherche Zorgfraude van de Inspectie SZW. Het onderzoek startte eind vorig jaar, na de melding van een zogeheten ’ongebruikelijke transactie’ (lees: een grote contante betaling) bij de Financial Intelligence Unit, onderdeel van Justitie. Behalve de bestuurder van de zorginstelling en zijn vriendin werden ook twee bestuurders van een projectontwikkelaar en twee leden van de Raad van Toezicht van de zorginstelling aangehouden wegens betrokkenheid bij de fraude.

Darryl N. wordt naast de oplichting verdacht van het opstellen van valse jaarrekeningen sinds 2011. Justitie deed daarom ook een inval bij accountantskantoor Jan Bos in Bunschoten-Spakenburg, die de jaarrekeningen voor Vivence opstelde. Accountant Bos is gehoord als verdachte in het onderzoek, maar zegt niets van de fraude te hebben geweten.
Bron: Telegraaf



**
Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis